Biroul Politic Naţional al PNL a adoptat propunerea de flexibilizare a mandatului pentru negocieri cu forţele democratice din Parlament, iar echipa de negociere este condusă de preşedintele partidului şi este formată din cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general, a anunţat liderul PNL Florin Cîţu marţi seară, precizând că liberalii vor impune condiţia ca premierul să fie de la PNL. ”Avem un partid care a plecat de la guvernare, un partid care după aceea a semnat o moţiune cu AUR, un alt partid care a depus o moţiune şi a fost votată de celălalt partid. PNL a fost la guvernare în toată această perioadă”, a afirmat el, referindi-se la USR şi PSD. Întrebat când se va vedea cu liderii PSD şi USR pentru negocieri,, Florin Cîţu a afirmat că discuţiile ar putea începe miercuri, dar că îi va contacta marţi seară. ”Noi vom merge la aceste negocieri cu o strategie pentru fiecare în parte, dar un lucru rămâne cert, premierul rămâne al Partidului Naţional Liberal. În ambele variante, mergem cu premier de la PNL”, a ţinut el să precizeze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”A fost aprobată propunerea BEX de flexibilizare a mandatului de negocieri cu forţele democratice din Parlamentul României şi echipa de negociere, din care face parte preşedintele partidului, secretarul general şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Au fost două abţineri, ăsta a fost votul”, a spus Cîţu. 
În ceea ce priveşte opţiunile pentru negoieri, USR sau PNL, Florin Cîţu a afirmat: ”Ar trebui să ne uităm la cronologie, avem un partid care a plecat de la guvernare, un partid care după aceea a semnat o moţiune cu AUR, un alt partid care a depus o moţiune şi a fost votată de celălalt partid. PNL a fost la guvernare în toată această perioadă, chiar şi astăzi am fost în două spitale din Bucureşti”.
 
Principalele declaraţii ale liderului liberal
 
- Mandatul este foarte clar, de a negocia cu forţele democratice, în Parlamentul României, şi cu USR şi cu cei de la PSD. Acum, ştiu că cei de la USR, unii colegi au spus că sunt probleme, la PSD avem şi acolo plângeri penale împotriva preşedintelui partidului, şi aşa mai departe. Sunt peste tot probleme, important să ştie românii este că noi suntem gata să rezolvăm această criză. Tot PNL vine şi face un pas înainte, deşi celalte partide nu au flexibilizat nimic, au rămas cantonate în Opoziţia pe care au făcut-o întotdeauna.
-PNL ia o decizie de a flexibiliza şi a merge şi a discuta, pentru că este important să depăşim această criză. Vom vedea în ce direcţie vom merge după ce această echipă de negociere va discuta cu cele două partide. Decizia a fost să revenim în Biroul Politic şi, în funcţie de ceea ce se negociază, vom lua o decizie.
- Să ştiţi că, de când s-a schimbat această conducere, şi nu mai e Ludovic Orban la conducere, deciziile le luăm în partid şi nu le ia o persoană singură. Decizia a fost luată în partid (privind flexibilizarea mandatului, nr)
- Nu discutăm despre premier. Astăzi am flexibilizat două decizii, decizia de a putea să mergem la guvernare cu cei de la USR, cealaltă decizie luată în Consiliul Naţional de a nu negocia cu PSD. Deci avem două decizii pe care le-am flexibilizat. Rămâne decizia pe care o are PNL, şi astăzi nu am discutat despre ea, ca premierul să fie preşedintele partidului, dar la negocieri vom merge doar cu propunerea ca premierul să fie de la PNL.
- Pe urmă, vom discuta mai departe, în funcţie de negocieri. Nu se fereşte PNL, merge la aceste negocieri şi spune clar că noi vrem să facem această guvernare în jurul PNL, cu premier liberal, şi avem decizia PNL care nu a fost modificată. Premierul este desemnat de preşedintele României şi vom discuta şi acest lucru.
- Eu ce pot să le spun românilor este că nu vom modifica nimic din ceea ce noi am susţinut tot timpul, o guvernare liberală. M-am asigurat că în PNRR au fost incluse reformele, aceste reforme vor fi făcute aşa cum sunt incluse în PNRR, atunci, orice variantă şi oricine va încerca să modifice o virgulă în PNRR ar însemna că nu vom lua acei bani. Deci, reformele, pensiile, salariile, administraţia publică,toate sunt incluse în PNRR. În continuare, îi asigur pe români că orice guvernare vom face, nu vom devia de la obiectivele noastre de a avea o Românie modernă, liberală, cu parcurs european.
- Astăzi, legile justiţiei sunt în Parlamentul României, ele au trecut de Guvern, ştiţi foarte bine că au fost adoptate în Guvern şi sunt în Parlament. Poziţia PNL rămâne aceeaşi. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.