Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că şansa României de a adera la Schengen a fost redusă din cauza faptului că ţara noastră a intrat pe listă, la pachet cu Bulgaria când a venit votul în Consiliul JAI, deoarece şi în cazul în care Austria ar fi votat pentru aderarea României, Olanda s-a pronunţat dinainte că este împotriva aderării Bulgariei la Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Chiar dacă Austria ar fi votat cu noi, totuşi ar fi exista votul Olandei şi atunci ar fi trebuit făcută ruperea de către Bulgaria. Trebuie o discuţie şi un demers cu fiecare stat în parte, respectiv dacă va fi o abordare separată a României de Bulgaria. Era normal ca Bulgaria să nu voteze splitarea din moment de Olanda a anunţat că nu votează cu ei. E ceva ce nu a funcţionat. Cred că au fost nişte scăpări şi de la Reprezentanţa Comisiei Europene. A fost o abordare din punctul meu de vedere greşită. Rămâne întrebarea - de ce a mers în continuare România, pe listă la pachet cu Bulgaria, atât timp cât exista o altă decizie a altui stat, respectiv Olanda, că nu va vota cu Bulgaria. Poate ar fi trebuit insistat la Comisie ca la Consiliul JAI să fie o splitare între România şi Bulgaria ca să avem o şansă mai mare”, a declarat Marcel Ciolacu, luni după după reuniunea Comitetului Politic Naţional al PSD.

El a adăugat că subiectul aderării Româniai la Schengen nu este pe ordinea de zi a Consiliului European din 15 decembrie.

„Am o invitaţie joi la întâlnirea cu prim-miniştrii şi miniştrii social-democraţi. Întotdeauna se face această întâlnire înaintea reuniunii Consiliului European. În schimb, avem o singură problemă - nu e pe ordinea de zi problema aderării la Consiliul European sau vreun Consiliu extraordinar JAI. Dacă se face Consiliu extraordinar JAI şi nu am lămurit problema cu Austria, dacă vrem să creem o nouă dezamăgire şi frustrare românilor”, a completat liderul PSD.

Acesta a adăugat că ministrul de Interne austriac a pus mai presus interesul personal, electoral.

„Totuşi e o frustrare aici, pentru că domnul ministrul de Interne austriac mi se pare că alegeri în luna ianuarie şi a pus mai presus interesul personal, al dânsului electoral. Dar va vedea că au mai fost şi partide din România, asta le spuneam şi colegilor, când au pus mai presus interesul personal decât cel naţional sau european, de obicei au pierdut alegerile”, a explicat Ciolacu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.