Marcel Ciolacu a fost, miercuri, la depoul Dudeşti, împreună cu candidata social-democraţilor la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, unde a stat dde vorbă cu şoferii, mecanicii şi dispeceri, pentru angajaţii din transportul public bucureştean 1 mai fiind o zi obişnuită de muncă. „De 1 Mai, le transmit tuturor celor care muncesc fără întrerupere pentru a asigura serviciii publice esenţiale, fie că sunt la stat sau în privat, că efortul lor este preţuit! Şi că, alături de colegii mei social-democraţi voi lupta în continuare pentru ca veniturile lor să crească”, a mai spus liderul PSD. La rândul ei, Gabriela Firea a reamintit că a modernizat tot parcul autor al STB, a achiziţionat 400 de autobuze noi Otokar Euro 6 şi 130 e autobuze hibrid Mercedes care se aflau toate pe străzi când a finalizat mandatul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - „1 Mai alături de lucrătorii din transportul public bucureştean. Am mers împreună cu premierul şi preşedintele PSD Marcel Ciolacula angajaţii STB, cei pentru care nu există libere de sărbători, care muncesc permanent pentru ca bucureştenii să poată ajunge la serviciu, la rude sau prieteni şi oriunde au nevoie. De Ziua Internaţională a Muncii mă înclin în faţa tuturor oamenilor care, de multe ori pe nevăzute, ţin în mişcare Capitala şi această ţară. Toţi oamenii muncii merită întreg respectul nostru. Niciodată nu este un efort prea mare să ne gândim la condiţii moderne de muncă şi la salarii mai bune. Locul unui primar este printre oameni! Acolo am fost în mandatul trecut şi tot acolo voi fi după alegerile din 9 iunie. Serviciul de transport public din Capitală este esenţial pentru dezvoltarea oraşului şi pentru a reduce timpul pierdut în trafic zi de zi. Doar prin investiţii majore în tramvaie, autobuze şi troleibuze moderne vom vedea mai mulţi bucureşteni că renunţă la maşinile personale”, a scris Gabriela Firea, miercuri pe Facebook.

Ea a reamintit că în calitate de „primar general, am modernizat întreg parcul auto al STB”.

„Am achiziţionat 400 de autobuze noi Otokar, Euro 6, şi 130 de autobuze hibrid Mercedes care se aflau toate pe străzi când am finalizat mandatul.  Am atras 370 de milioane de euro pentru achiziţia celor 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice şi 100 de troleibuze noi care circulă acum în Capitală. Dacă nu ar fi muncit echipa mea pentru banii europeni, nu ar fi fost pe străzi acum aceste vehicule. Am realizat primele culoare unice de transport, prin separarea căii de rulare pentru tramvaie. În plus, am modificat legislaţia şi am introdus autobuze pe liniile de tramvai, acolo unde a fost posibil”, a completat Firea.

Aceasta a mai spus că a fost fost mereu alături de angajaţii STB, le-a ascultat nevoile şi am intervenit acolo unde a fost cazul.

„Anul acesta, doar prin insistenţa consilierilor generali social-democraţi, alături de colegii liberali, am reuşit să modificăm bugetul Capitalei şi să introducem sumele necesare ca sistemul să nu intre în colaps, iar autobuzele şi tramvaiele să rămână în depouri. Vatmanii, controlorii, muncitorii din ateliere, toţi lucrătorii din transportul public bucureştean sunt angajaţi de nădejde, oameni cu nevoi reale deschişi la dialog. Nu am văzut aceeaşi colaborare în mandatul actualului primar, chiar am asistat la cea mai mare criză în sistemul de transport public din ultimii 30 de ani”, a conchis Firea.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „De 1 Mai, împreună cu Gabriela Firea, am fost alături de angajaţii din transportul public bucureştean pentru care astăzi este o zi obişnuită de muncă. Am stat de vorbă la depoul Dudeşti cu şoferi, mecanici şi dispeceri. Sunt oameni deschişi şi harnici, care îşi doresc o schimbare majoră de la administraţia acestui oraş: un plan de investiţii mult mai curajos pentru un tranport public modern”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri pe Facebook.

El le-a transmis, „de 1 Mai, le transmit tuturor celor care muncesc fără întrerupere pentru a asigura serviciii publice esenţiale, fie că sunt la stat sau în privat, că efortul lor este preţuit! Şi că, alături de colegii mei social-democraţi voi lupta în continuare pentru ca veniturile lor să crească”.

„După ce am depăşit Ungaria, sunt convins că putem ajunge şi Polonia, iar românii să ajungă, în scurtă vreme, cei mai bine plătiţi angajaţi din această parte a Europei! Fiiindcă o merită din plin!”, a conchis liderul PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.