Măsurile de combatere a consumului de droguri anunţate luni de ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Cătălin Predoiu, sunt un pas înainte pe un traseu corect, dar nu sunt suficiente, afirmă liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, apreciind că este nevoie de un efort masiv de destructurare a reţelelor de trafic cu droguri. ”Aştept de la Poliţie să lupte mult mai eficient cu dealerii de droguri!”, afirmă premierul. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu a anunţat că va avea o întâlnire cu mai mulţi miniştri, miercuri, privind un plan de măsuri pentru combaterea drogurilor şi bullying-ului în şcoli. Predoiu a arătat că ceea ce a cerut premierul Ciolacu, şi anume ca Poliţia să lupte mult mai eficient cu dealerii de droguri, este ceea ce a propus Ministerul Afacerilor Interne, prin persoana sa, chiar de ieri seară. Predoiu a arătat că prioritar este să salvăm tânăra generaţie. ”Doi din zece tineri între 15 şi 24 de ani, conform statisticilor oficiale, au consumat cel puţin o dată droguri. Unu din zece copii până la 16 ani, în şcoli, unul din zece, a consumat cel puţin o dată droguri. Deci de aici plecăm”, a subliniat ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Cătălin Predoiu: Ceea ce a cerut astăzi premierul deja e anticipat şi este propus de Ministerul Afacerilor Interne, prin persoana mea / Întâlnire, miercuri, cu mai mulţi miniştri pentru un plan de măsuri pentru combaterea drogurilor şi bullying-ului

 

”Măsurile de combatere a consumului de droguri, anunţate ieri de ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Cătălin Predoiu, sunt un pas înainte pe un traseu corect, dar nu sunt suficiente!
Este nevoie, în paralel cu testarea anti-drog în şcoli sau de confiscarea maşinii celui prins drogat la volan, şi de un efort masiv de destructurare a reţelelor de trafic cu droguri. 
Aştept de la Poliţie să lupte mult mai eficient cu dealerii de droguri! Vreau să văd toate efectivele disponibile în stradă, pe urmele tuturor acelor nemernici care fac averi provocând adevărate tragedii în familiile românilor!”, scrie Ciolacu pe Facebook.
În opinia sa, Poliţia Română are o uriaşă datorie în faţa societăţii în această privinţă.
”Românii trebuie să vadă repede o schimbare profundă şi susţinută de atitudine din partea statului şi de rezultate concrete. Pentru că asta înseamnă sute şi mii de vieţi protejate în fiecare zi!”, conchide premierul.
Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a anunţat luni, în contextul prezentării raportului Corpului de Control părivind accidentul din 2 Mai provocat de un tânăr de 19 ani drogat şi soldat cu moartea unei fate şi a unui băiat, mai multe măsuri pentru combaterea consumului de droguri, printre care regândirea Agenţiei Naţionale Antidrog, raportat la evoluţia consumului de droguri în România, intituirea posibilităţii testării antidrog a elevilor de către personal medical, în şcoli, dacă manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri, dar doar cu acordul părinţilor, precum şi modificarea legislaţiei privind drogurile, astfel încât să se efectueze test antidrog la examinarea pentru dobândirea sau restituirea carnetului de conducere anulat pentru consum de substanţe interzise, precum şi confiscarea obligatorie a mijloacelor de transport în care sunt depistate droguri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.