Camera Deputaţilor a fost informată, marţi, în sesiune extraordinară despre proiectul de lege care aprobă ordonanţa de urgenţă 89/2021 privind la prelungirea mandatelor directorilor interimari ai Societăţilor Române de Radio şi Televiziune, Liviu Popescu şi Ramona Săseanu. Acesta este prim for sesizat în cazul propunerii legislative, Senatul fiind decizional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE Vicepreşedintele Camerei Laurenţiu Leoreanu a anunţat, marţi, că depunerea amendamentelor va fi făcută până pe 3 septembrie, iar comisiile parlamentare de specialitate trebuie să dea raport până pe 8 septembrie, proiectul de lege privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 89/2021 pentru completarea art. 46 al Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune fiind dezbătut în procedură de urgenţă.

În cazul în care desemnarea conducerii SRR şi SRTv nu este realizată până la data la care mandatul directorului general interimar încetează ca urmare a ajungerii la termen în timpul vacanţei parlamentare, în lipsa convocării în acest scop a Legislativului în sesiune extraordinară, mandatul se prelungeşte de drept pentru maximum două perioade succesive de maximum 45 de zile, până la numirea Consiliului de administraţie, dar fără a depăşi cu mai mult de 30 de zile prima zi a următoarei sesiuni ordinare a Senatului şi Camerei Deputaţilor, arată proiectul de act normativ.

„Legea nr. 41/1994, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, nu reglementează situaţia în care, la încetarea mandatului de 60 de zile a directorului general interimar numit de către Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, nu sunt efectuate demersurile necesare pentru numirea conducerii Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune sau pentru o nouă numire a unui director general interimar. În lipsa acestor măsuri legislative luate în regim de urgenţă, impuse de o situaţie extraordinară, există riscul unor consecinţe deosebit de grave asupra funcţionării Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune”, mai indică sursa citată.

ŞTIREA INIŢIALĂ O informare legată de proiectul de lege privind aprobarea unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului şi care urmează să fie avizată de comisiile permanente în termenele stabilite figurează pe ordinea de zi a plenului.

De asemenea, este înscris pe ordinea de zi şi  proiectul de lege care aprobă ordonanţa de urgenţă 89/2021 pentru completarea articolului 46 al Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune.

Acest act normativ prevede prelungirea mandatelor directorilor generali interimari ai Societăţii Române de Televiziune (SRTv) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), Liviu Popescu şi Ramona Săseanu, în timpul vacanţei Legislativului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.