Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, în şedinţa de luni, proiectul de buget pentru anul 2022, în absenţa consilierilor PSD. ”Este un buget corect, realist”, a apreciat primarul general, Nicuşor Dan. Potrivit acestuia, bugetul permite continuarea unor proiecte de infrastructură, a subvenţionării materialelor sanitare ale spitalelor, permite să fie plătite subvenţiile pentru transport public şi termoficare la un nivel similar cu cel din 2021 şi să fie achitate în continuare datorii rămase din perioada 2016-2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu avem anvelopa pentru un buget pe care ni l-am fi dorit cu toţii, dar este un buget corect, realist care să permită, pe de o parte, acele lucruri necesare funcţionării autorităţilor publice, pe de altă parte, câteva investiţii necesar pentru Bucureşti şi cele mai importante ar fi cele pentru termoficare”, a declarat, luni, Nicuşor Dan, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti în care s-a discutat bugetul pentru anul 2022. 

La şedinţă nu au participat consilierii PSD, proiectul fiind adoptat cu 32 de voturi ”pentru”.  

"Bugetul Capitalei pe 2022 a fost votat. Mulţumesc grupurilor politice ale USR, PNL şi PMP pentru votul favorabil din şedinţa de azi a Consiliului General, pentru că au înţeles priorităţile momentului şi importanţa solidarităţii. E adevărat, mi-aş fi dorit şi ne-am fi dorit un buget mai mare, mai cuprinzător, din care să putem finanţa mai multe dintre proiectele necesare Bucureştiului. Cu toate acestea, bugetul pe 2022, aşa cum e el, ne permite să continuăm câteva proiecte de infrastructură (printre ele Prelungirea Ghencea, modernizarea reţelei de termoficare), să reparăm trotuare şi să refacem marcajele rutiere, să continuăm să subvenţionăm materialele sanitare ale spitalelor, să plătim subvenţiile pentru transport public şi termoficare la un nivel similar cu cel din 2021 şi să achităm în continuare o serie de datorii rămase din perioada 2016-2020", a susţinut, într-o declaraţie de presă, Nicuşor Dan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.