Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, luni, după o întâlnire cu ministrul de Externe din Italia, Luigi Di Maio, că s-a discutat despre situaţia gravă din Ucraina şi măsurile care trebuie luate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Trebuie să condamnăm cu fermitate Federaţia Rusă pentru atacul şi agresiunea asupra Rusiei şi să ne exprimăm solidaritatea pentru Ucraina. Italia şi aliaţii NATO susţin integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei şi lucrăm fără încetare să constrângem Rusia să oprească acest război, prin sancţiuni din ce în ce mai greu de suportat pentru Rusia”, a declarat, la rândul său, Luigi Di Maio.

Acesta a apreciat că este nevoie în continuare de diplomaţie.

”În acelaşi timp, continuăm şi pe calea diplomaţiei (...) în care credem şi în acest moment întunecat”, a mai afirmat ministrul italian, adăugând că obiectivul este să se încetez focul, să se permită acele culoare de ajutor.  

Di Maio a vorbit şi despre măsurile luate deItaia pentru a sprijini Ucraina, despre sancţiunile impuse Rusiei, dar ş despre comunitatea românească din Italia. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Cerem, evident, Rusiei să înceteze agresiunea ilegală contra Ucrainei, să oprească ostilităţile, să-şi retragă trupele de pe întreg teritoriul Ucrainei”, a transmis Aurescu.  

Bogdan Aurescu a avut, luni, o întâlnire cu ministrul de Externe din Italia, Luigi Di Maio, cu care a discutat despre situaţia gravă din Ucraina care afectează spaţiul european şi euro-atlantic.  

”Cerem, evident, Rusiei să înceteze agresiunea ilegală contra Ucrainei, să oprească ostilităţile, să-şi retragă trupele de pe întreg teritoriul Ucrainei”, a transmis Aurescu.  

În planul sprijinului umanitar, Aurescu a reconfirmat sprijinul deplin pe care România îl acordă refugiaţilor.  

”Mă bucur că Italia a fost prima ţară care a utilizat HUB-ul umanitar de la Suceava”, a mai transmis Aurescu, precizând că în data de 9 martie, din Italia au venit 4 camioane, din totalul de 26.  

De asemenea, ministrul de Externe a precizat că România a facilitat tranzitul în siguranţă a peste 2.000 de cetăţeni italieni care au venit din Ucraina. 

Cei doi oficiali au mai discutat despre Grupul de Luptă NATO, despre întărirea Flancului Estic, dar şi despre susţinerea extinderii UE, prin aderarea celor trei state care au semnat cererile de aderare - Republica Moldova, Georgia şi Ucraina.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.