Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, care îşi dispută victoria în cursa pentru Primărie cu candidatul PSD-PNL George Tuţă, susţine miercuri dimineaţă că peste 1.000 de buletine de vot, în alb, de la Secţia de votare nr. 29, la Centrul Social Sf. Lazăr, „s-au evaporat”. „Marcele... ţi-am zis că nu te pricepi la matematică. Şi matematica nu minte”, îi transmite ea liderului PSD Marcel Ciolacu. La câteva ore distanţă, Armand a afirmat că „procesele-verbale din secţii unde sunt suspiciuni de fraudă sunt modificate, la BES Sector 1, fără să se mai deschidă sacii cu voturi şi să fie verificaţi. În mod miraculos au reapărut cele 1.000 de voturi albe la Secţia de votare nr. 29, de la Centrul Social Sf. Lazăr”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - „Procesele-verbale din secţii unde sunt suspiciuni de fraudă sunt modificate, la BES Sector 1, fără să se mai deschidă sacii cu voturi şi să fie verificaţi. În mod miraculos au reapărut cele 1.000 de voturi albe la Secţia de votare nr. 29, de la Centrul Social Sf. Lazăr. Pe procesul verbal s-a tras uşor cu linia peste cele 290 buletine de vot neîntrebuinţate şi anulate şi s-a trecut 1.311. Dacă era eroare umană de ce s-a trecut prima dată 290, în loc de 1.311? Este foarte simplu de verificat sacii să vedem câte buletine anulate sunt, că nu au fost folosite pentru a se vota în altă partem, pentru a nu lăsa loc de interpretări. Astfel de probleme am identificat în mai multe secţii de votare, iar aceste situaţii lasă loc de interpretări”, a scris Armand, miercuri pe Facebook.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - „Au mai dispărut 1.000 voturi. Din pixul PNL-PSD. Începem ziua cu o nouă dovadă de fraudă a celor de la PSD şi PNL. Peste 1.000 de buletine de vot, în alb, de la Secţia de votare nr. 29, la Centrul Social Sf. Lazăr, s-au evaporat. Număr de magie marca PSD-PNL! Să recapitulăm situaţia de aici, conform procesului-verbal s-a primit un număr total de 2.220 de buletine de vot, din care au fost valabil exprimate 885 de voturi. Un număr de 24 de voturi au fost nule, iar 290 de buletine de vot au fost neîntrebuinţate şi anulate. Unde sunt 1021 de buletine de vot? În ce urnă de votare au fost depuse?”, scrie Clotilde Armand pe Facebook.
 
Ea anunţă că aşteaptă renumărarea voturilor în toate secţiile de votare, adăugând că ”este ireal pentru o democraţie să poată funcţiona prin fraudă.
 
Edilul Sectorului 2 are şi un Post Scriptum pentru liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu: „Marcele... ţi-am zis că nu te pricepi la matematică. Şi matematica nu minte”.
 
Clotilde Armand acuză fraude la vot, susţinând că dispar voturi sau că sunt operate modificări în procesele verbale după numărarea voturlui, în defavoarea sa. Ea a depus şi o plângere penală împotriva preşedintelui AEP Toni Greblă. Contracandidatul său George Tuţă, susţinut de PSD-PNL, susţine că el este câştigătorul alegerilor.
 
Conform rezultatevot.ro, care afişează rezultate parţiale neoficiale, George Tuţă înregisttrează până acum 36,53% din voturi, iar Clotilde Armand are un scor de 35,85%. Prezenţa la vot la alegerile locale în Sectorul 1 a fost 46,31%.

 

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.