Senatorul USR Cristi Berea susţine că în România nu se vorbeşte deloc despre partea de securitate naţională şi despre înzestrarea Armatei, aşa cum o fac alte state, el considerând că ”a venit timpul să vorbim deschis despre asta”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cristi Berea afirmă, într-un mesaj video pe pagina sa de Facebook, că România nu e singură, întrucât face parte din NATO, dar ar trebui să urmeze exemplul altor state din Europa de Est, care discută despre problemele armatei.
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
”Polonia, ţările baltice şi toate celelalte state de lângă noi vorbesc deschis despre problemele Armatei. În România nu se vorbeşte deloc despre partea de securitate naţională. Ba chiar sunt unii care spun că România nu are probleme şi că «Dormiţi liniştiţi, că ne ocupăm noi». Înzestrarea Armatei trebuia începută de 30 de ani, iar până în 2020 nu s-a făcut nimic. Abia în ultimii ani România a aprobat achiziţia de echipamente militare moderne”, a precizat senatorul Cristi Berea.
 
Totodată, parlamentarul USR consideră că şeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, a pus, miercuri, subiectul pe masă, vorbind despre unele scenarii care indică o posibilă escaladare a conflictelor militare.
 
”Ar trebui să discutăm deschis despre securitatea naţională şi despre ce putem face noi ca să prevenim unele conflicte”, a adăugat senatorul Cristi Berea.
 
Şeful Statului Major al Apărării, general Gheorghiţă Vlad, a declarat, miercuri, că unele prognoze şi scenarii indică probabilitatea escaladării conflictelor, inclusiv a celor de natură militară, motiv pentru care, pentru diminuarea acestei probabilităţi, autorităţile mizează în continuare pe efectul de descurajare generat de o capacitate defensivă credibilă, atât la nivel naţional, cât şi la nivel aliat.
 
În luna februarie, generalul Vlad afirma că ”populaţia României, la fel ca întreaga populaţie din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze şi trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiţi”. El fusese întrebat dacă, în contextul avertismentelor mai multor lideri politici potrivit cărora populaţia civilă ar trebui să se pregătească atât psihologic, cât şi practic pentru un posibil sau un eventual conflict cu Rusia, e cazul ca şi românii să se pregătească.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.