Senatorul USR PLUS Marius Bodea susţine că Iaşiul a mai pierdut un an cu Mihai Chirica la primărie, motivând că municipalitatea a cheltuit doar 17 la sută din banii alocaţi pentru investiţii, nu există nici un parc industrial la Iaşi, iar oraşul nu are un plan urbanistic general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea afirmă vineri, într-un comunicat de presă, că a trecut aproape un an de la alegerile locale, dar că asistăm la “încă un an pierdut de Iaşi cu Mihai Chirica primar“.

Senatorul USR PLUS aminteşte că în acest an Mihai Chirica a devenit inculpat în cel de-al doilea dosar penal, fiind urmărit de procurori într-o speţă care vizează fapte de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat, împreună cu cumătrul său, fost viceprimar şi fost „city manager” Gabriel Harabagiu.

“Tot în acest prim an din al doilea mandat, ca să treacă prin Consiliul Local un buget în care cheltuielile cu salariile uriaşe ale directorilor şi subordonaţilor săi sunt mai importante decât investiţiile care să aducă dezvoltare, Mihai Chirica a făcut ce ştie cel mai bine: a cumpărat un consilier local de la USR PLUS. Pe care apoi l-a răsplătit cu un post de viceprimar. Manevra a fost utilă doar pentru bunăstarea primarului şi a clicii sale. În 2021, la jumătatea anului, Primăria a cheltuit doar 17 la sută din bugetul prognozat de investiţii“, a declarat senatorul USR PLUS, Marius Bodea.

El a mai afirmat că Iaşiul nu va avea nici în 2021 un Plan Urbanistic General (PUG) actualizat, document care este necesar “pentru a opri mafia imobiliară să construiască pe spaţii verzi şi sub geamurile ieşenilor“. “Vinovată este chiar Primăria lui Mihai Chirica, care din februarie 2020 nu a reuşit să trimită documentaţia completă cerută de Ministerul Culturii. Mai mult, primarul a şi minţit că e nevoie de un studiu arheologic şi unul istoric, sugerând că întârzierile sunt de la Bucureşti, deşi Ministerul Culturii nu a cerut aşa ceva. Dar Mihai Chirica nu are nici un interes să existe un document care să-i oprească pe cei care, cu complicitatea Primăriei, mutilează oraşul“, a spus senatorul Marius Bodea.

Parlamentarul USR PLUS a declarat că Iaşiul nu are nici un parc industrial, în timp ce Oradea are cinci, Cluj trei, iar Braşov două.

“Chirica nu e însă interesat decât de combinaţii penale (conform procurorilor DIICOT), nu de dezvoltare sănătoasă. Şi reuşitele marelui edil nu se opresc aici. Să mai enumerăm câteva: sală polivalentă nu, stadion de secol 21 nu, autogară nu, pieţe civilizate nu, pasaje şi pasarele pentru a debloca oraşul nu“, mai spune senatorul USR PLUS de Iaşi, Marius Bodea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.