Senatorul USR Cristi Berea solicită Ministerului Apărării întărirea apărării antiaeriene la Dunăre, motivând că oamenii care locuiesc în apropierea zonei de conflict trebuie să se simtă protejaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Solicit MAPN să întărească apărarea antiaeriană la Dunăre, în zona de conflict. Este foarte important ca oamenii să se simtă protejaţi pentru că apelurile la calm ale politicienilor de la Bucureşti nu funcţionează", a scris, miercuri, pe Facebook, senatorul USR Cristi Berea.
 
El a precizat că, în condiţiile în care se aud explozii lângă graniţa cu Ucraina, oamenii din zonă sunt pe bună dreptate speriaţi.
 
Miercuri dimineaţă, în timpul unui atac cu drone de aproape trei ore asupra regiunii Odesa, mai multe instalaţii agricole şi portuare au fost avariate şi au fost raportate mai multe incendii în Izmail, unul dintre principalele porturi ucrainene pentru exportul de cereale, a declarat Oleg Kiper, guvernatorul din Odesa.
 
"Un angajat al unei întreprinderi agricole, care a fost grav rănit, a murit la spital", a declarat Kiper.
 
Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev, Oleg Nikolenko, a declarat, luni, că una dintre dronele folosite de ruşi în atacul din cursul nopţii asupra portului ucrainean de la Dunăre Izmail ar fi căzut pe teritoriul României.
 
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a infirmat ”în mod categoric informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la o aşa-zisă situaţie apărută în cursul nopţii de 3 spre 4 septembrie, în care drone ruseşti ar fi căzut pe teritoriul naţional al României”. El a afirmat că Ministerul Apărării a monitorizat situaţia şi că ”în niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federaţia Rusă nu au generat ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.