Senatorul USR Cristi Berea susţine că un proiect "controversat" al unor aleşi PSD prin care se modifică legea privind regimul armelor şi muniţiilor va fi adoptat tacit în Senat, joi, în loc să existe dezbateri în comisii, iar apoi în plen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Parlamentarul Cristi Berea a scris, miercuri, pe Facebook că, în urmă cu 45 de zile, mai mulţi aleşi PSD au iniţiat un proiect prin care se aduc modificări la legea privind regimul armelor şi muniţiilor, însă proiectul nu a fost dezbătut în Parlament, ci va fi adoptat tacit în Senat, joi.
 
„Acum 45 de zile, PSD a depus un proiect care modifică legea armelor şi muniţiilor, care este cancer curat. Şi nu spun doar eu asta, ci o spune însuşi Ciolacu prin punctul de vedere negativ trimis în Parlament. Pe scurt, în momentul ăsta poţi cumpăra maxim două arme de apărare şi pază. După ce va trece proiectul PSD, vei putea cumpăra oricâte. Chiar şi 10 mii, chiar şi 100 de mii. (…) În plus, dacă eşti condamnat penal pentru proxenetism, şantaj sau trafic de persoane vei avea voie să deţii armă cu glonţ. Pe lângă asta, se elimină prevederea care obligă posesorii să nu fie beţi sau drogaţi atunci când «poartă» armele, termenul folosit de lege”, a precizat senatorul Cristi Berea.
 
Potrivit lui Berea, documentul ar fi trebuit dezbătut mai întâi în comisia de apărare din Senat, apoi să ajungă în plen, însă acest lucru nu s-a întâmplat.
 
„Această lege va fi adoptată mâine (joi - n.r.) tacit de către Senat, deoarece preşedinta Comisiei de Apărare de la PNL nu a găsit de cuviinţă să pună pe ordinea de zi proiectul, astfel încât să aibă raport şi să intre la plen, la vot, pentru respingere. Am cerut atât în scris comisiei să dezbată acest proiect, cât şi în plen să prelungim dezbaterea la 60 de zile, astfel încât să nu treacă tacit. PSD şi PNL nu au fost de acord”, a susţinut senatorul USR.
 
Cristi Berea a afirmat că este puţin probabil ca acest proiect „controversat” să fie respins la Camera Deputaţilor, în condiţiile în care în comisia de apărare, unde se presupune că va fi dezbătut proiectul, mai mulţi deputaţi PSD figurează printre iniţiatori.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.