Deputatul PNL Ştefan-Bucur Stoica a depus, la Senat, un proiect de lege pentru completarea legii 215/2016 privind ceremoniile oficiale care propune schimbarea legislaţiei, astfel încât, în cadrul ceremoniilor oficiale organizate la nivel local, să fie introduşi în ordinea de precădere şi reprezentanţi ai partidelor politice reprezentate în Parlamentul României şi/sau în Parlamentul European.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, liberalul propune introducerea unei noi litere f), la articolul 7 al legii privind ceremoniile oficiale, după litera e), cu următorul cuprins: „reprezentanţii partidelor politice reprezentante în Parlamentul României şi/sau Parlamentul European”.

Conform expunerii de motive a propunerii legislative, în activitatea lor, partidele politice promovează valorile şi interesele naţionale, încurajează participarea cetăţenilor la viaţa publică, încurajează cetăţenii să îşi asume responsabilităţi politice prin participarea la alegeri şi, unde este cazul, potrivit legii, la constituirea autorităţilor publice.

Deputatul PNL consideră că prevederile din actuala lege privind ordinea de precădere în cadrul ceremoniilor oficiale desfăşurate la nivel local sunt restrictive, prin necuprinderea partidelor politice cu reprezentare parlamentară.

„Chiar şi sub aspect constituţional, vedem o interpretare restrictivă, dacă am considera că acestea au numai funcţiile prevăzute expres în textul constituţional, în fapt partidele politice având şi alte funcţii, care sunt dominate de nişte scopuri constituţionale”, mai argumentează deputatul Ştefan Stoica, în expunerea de motive a proiectului de lege.

Iniţiativa legislativă a fost depusă la Senat, prim for sesizat, iar Camera Deputaţilor este decizională.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.