Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR s-a întrunit, vineri la Cluj, şi a reales-o pe Biró Rozália în funcţia de preşedinte. CRU i-a votat pentru încă un mandat pe preşedintele executiv al UDMR, Balázs Attila, precum şi vicepreşedinţii executivi Horváth Anna – Departamentul pentru administraţia publică locală, Szilágyi Dóra – Departamentul pentru tineret şi Székely Isvtán – Departamentul pentru organizare socială. Noii vicepreşedinţi executivi ai UDMR sunt Mihályfalvi Katalin - Departamentul pentru educaţie, Karácsonyi Zsolt - Departamentul pentru cultură şi Jakab Adorján - Departamentul pentru organizaţii teritoriale, arată comunicatul de presă al Uniunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Katalin Mihályfalvi, s-a născut în 1976 la Bistriţa. Este profesor de biologie la Liceul Teologic Reformat din Cluj-Napoca. Şi-a terminat studiile liceale la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu din Bistriţa, iar în 1998 a absolvit Facultatea de Biologie şi Geologie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, specializarea biologie-chimie. În 2007 a obţinut o nouă specializare în Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor la UBB Cluj-Napoca, iar în 2010 a obţinut un master în Management Şcolar la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. În cei 25 de ani de carieră didactică a experimentat pe propria piele neajunsurile sistemului de învăţământ în continuă schimbare, pe care le-a completat prin crearea şi lansarea, în urmă cu 13 ani, a concursului naţional ”Bölcs Diákok”, susţinut de Fundaţia Communitas. Lucrările sale de cercetare pentru conferinţe internaţionale au fost publicate în reviste de specialitate, iar publicaţiile sale despre problemele educaţiei publice din România au apărut în revista Közoktatás.

Zsolt Karácsonyi, s-a născut în 1977 la Arad, este poet, scriitor, traducător literar, critic de teatru şi redactor-şef al revistei literare Helikon, laureat al Premiului Attila József. În 2003 a absolvit Teatrologia la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, iar în 2010 şi-a susţinut teza de doctorat în literatură comparată la Universitatea din Szeged. Publică cu regularitate de la mijlocul anilor '90, atunci şi-a început şi activitatea de organizator literar. A publicat zece volume independente şi zece traduceri literare, a lucrat ca editor timp de peste două decenii, nu doar pentru Helikon - ani de zile a fost membru al echipei de la Irodalmi Jelen şi Editura Kriterion. A fost membru al mai multor organizaţii profesionale, timp de opt ani a fost preşedintele Ligii Scriitorilor Maghiari din Transilvania şi 12 ani lector la Facultatea de Teatru şi Televiziune al UBB. Este căsătorit şi tatăl a doi copii.

Adorján Jakab s-a născut la Mediaş în 1989. Încă din liceu s-a implicat activ în viaţa comunităţii fiind membru al organizaţiei locale a elevilor, iar mai apoi ca preşedinte al Uniunii Liceenilor Maghiari din România şi vicepreşedinte al TUDMR (MIÉRT). Din 2009, a fost angajat al Prezidiului Executiv al UDMR, lucrând în cadrul departamentului pentru programe şi apoi ca membru al Cabinetului Preşedintelui Executiv. Din 2017 este membru al echipei centrale responsabilă pentru campaniile politice. Din 2017 până în 2018, a fost membru al echipei centrale de campanie a Iniţiativei Cetăţeneşti Europene Minority Safepack, coordonând campaniile de strângere de semnături în Letonia, Lituania, Estonia şi Croaţia. Din 2020 până în iunie 2023, a fost şeful de cabinet al preşedintelui Uniunii, Hunor Kelemen, iar în perioada în care UDMR a fost la guvernare a fost consilier de stat în cadrul Biroului viceprim-ministrului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.