Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat marţi, la Parlament, întrebat dacă liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut să cerceteze dacă multinaţionalele au avut vreo implicare în protestele din Piaţa Victoriei, că el îşi conduce activitatea după regulamente şi lege şi nu trebuie să îi spună nimeni ce are de făcut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am spus în urmă cu două şedinţe să verificăm în ce măsură există probleme legate de securitatea naţională. Eu mă exprim foarte clar. Evident că am discutat chestiunea asta în comisie în urmă cu două săptămâni”, a afirmat Adrian Ţuţuianu, întrebat dacă are detalii despre o posibilă implicare a multinaţionalelor în protestele din Piaţa Victoriei.

La remarca presei că preşedintele PSD a anunţat că aşteaptă un punct de vedere al comisiei în această chestiune, social-democratul a precizat că Liviu Dragnea „a fost la o emisiune”, iar el îşi face „activitatea în comisie după normele care reglementează activitatea comisiei”. „Opinia publică va fi informată cu ceea ce poate fi informată şi când avem suficiente date”, a completat el.

De asemenea, întrebat dacă Liviu Dragnea i-a cerut să cerceteze modul în care multinaţionalele au fost implicate în proteste, Adrian Ţuţuianu a susţinut că nu trebuie să îi spună nimeni ce are de făcut.

„Eu îmi conduc activitatea mea de preşedinte al comisiei după regulamente şi după lege. Nu trebuie să-mi spună nimeni ce am de făcut. Procedural, dacă cineva vrea să ne ceară să verificăm ceva, ne adresează o solicitare”, a conchis preşedintele Comisiei de control al SRI. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a reluat, duminică, la România TV, acuzaţiile potrivit cărora corporaţiile multinaţionale, şi chiar naţionale, şi-au "stimulat" şi îndemnat angajaţii să protesteze, comentând că aşteaptă de la şeful Comisiei SRI din Parlament, Adrian Ţuţuianu, informaţii suplimentare pe această temă.

El a spus că a văzut declaraţiile preşedintelui Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, pe acest subiect, dar aşteaptă şi informaţii suplimentare.

"Asta nu înseamnă că nu aştept şi eu continuarea de la domnul preşedinte Ţuţuianu să spună informaţiile pe care le poate spune, dar marea majoritate sunt informaţii publice, pe care publicul trebuie să le ştie", a spus şeful PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.