Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a declarat, referitor la neinvitarea şefului statului la Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, că era ”obligatoriu” să prezinte şi personal scuze şefului statului, cu care, la întâlnirea de miercuri, a stabilit evenimentele la care Iohannis să fie prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, vineri, la ceremonia de absolvire de la Academia Tehnică Militară, dacă, la întâlnirea de miercuri cu Klaus Iohannis, i-a explicat preşedintelui de ce nu a fost invitat la manifestările de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, ministrul Ţuţuianu a răspuns: ”Explicaţiile le-am dat public, sigur că era obligatoriu să prezint şi personal scuze preşedintelui. Am convenit o modalitate de lucru care cred că este foarte bună, am stabilit care sunt evenimentele la care domnia sa va fi prezent”.

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, că şi-a propus să construiască o relaţie instituţională constructivă cu preşedintele Klaus Iohannis, iar neinvitarea şefului statului la Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene a reprezentat o gafă pe care şi-a asumat-o, motiv pentru care a dispus efectuarea unei anchete interne care să stabilească cine este vinovat de această disfuncţionalitate.

„Am constatat diverse moduri de abordare în presă a unui subiect cu privire la care nu aş fi vrut să avem niciun fel de discuţii, este vorba de modul în care MApN a pregătit şi organizat Ziua Aviaţiei şi a Forţelor Aeriene. Vreau să vă spun de la început că mi-am propus să construiesc o relaţie instituţională constructivă cu preşedintele României, bazată pe respect, transperanţă şi corectitudine”, a spus ministrul Apărării.

Administraţia Prezidenţială, precum şi alte instituţii publice centrale, nu au primit din partea MApN invitaţii pentru ceremoniile desfăşurate cu ocazia Zilei Aviaţiei şi a Forţelor Aeriene, ministerul explicând că a fost vorba despre o "eroare", iar ministrul Adrian Tuţuţuianu a luat măsuri pentru a corecta aceste "disfuncţionalităţi birocratice".

"Ministerul Apărării Naţionale îşi cere scuze pentru erorile apărute în transmiterea invitaţiilor de participare la sărbătorirea Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene către Administraţia Prezidenţială şi autorităţile publice centrale. Ministrul apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu, a dispus în regim de urgenţă luarea măsurilor necesare eliminării disfuncţionalităţilor de natură birocratică ce au condus la crearea acestei regretabile situaţii", a anunţat, joi, MApN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.