Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat miercuri, la Parlament, că va discuta, pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, cu parlamentari de la UDMR, PSD şi ALDE, cu „oameni de bună credinţă, care nu doresc salvarea corupţilor prin legi date în Parlament pentru ei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Evident că vom discuta (pentru susţinerea moţiunii de cenzură – n.r.) nu doar cu cei de la UDMR, vom discuta şi cu colegi de la PSD, din ALDE, oameni de bună credinţă, oameni ce vor un regim egal al oamenilor politici cu cetăţenii simpli din această ţară şi, de asemenea, parlamentari care nu doresc salvarea corupţilor prin legi date în Parlament pentru ei”, a afirmat liderul deputaţilor PNL.

Raluca Turcan a mai spus că „acest Guvern şi majoritatea parlamentară PSD-ALDE au dat legi pentru ei, să îşi salveze propriile probleme de corupţie, propriile probleme cu justiţia, lucru care sfidează orice normă şi orice principiu democratic”. 

PNL şi USR au depus miercuri, la Camera Deputaţilor, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, liderul Patidului Naţional Liberal, Raluca Turcan, afirmând că aceasta este soluţia „legală şi instituţională” pentru demisia Guvernului.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu conţine o serie de critici dure la adresa coaliţiei PSD-ALDE, pe care PNL şi USR o acuză de legalizarea furtului prin adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea.

”Renunţaţi la legalizarea furtului în România (...) Românii nu vor graţierea şi salvarea politicienilor corupţi. Legiferarea în folos propriu nu este o soluţie pentru România pentru că nu face decât să slăbească statul de drept şi să ne slăbească ca naţiune. Vă somăm să renunţaţi la acţiunile împotriva respectării legii, să renunţaţi la a proteja şi a atenta la viaţa, siguranţa şi viitorul românilor. Nu vă mai ascundeţi în spatele unui vot pe care cetăţenii vi l-au acordat cu bună credinţă şi deschideţi larg ochii pentru a vedea că nu guvernaţi o Românie minoritară a celor corupţi”, se arată în textul moţiunii de cenzură.

UDMR, care a semnat protocol de colaborare parlamentară cu PSD-ALDE, declară că nu este de acord cu decizia Guvernului şi că modificarea codurilor penale prin OUG reprezintă ”o imensă greşeală”. Uniunea susţine şi că ”indignarea cetăţenilor este absolut justificată”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.