Vicepremierul Raluca Turcan a transmis luni, Asociaţiei Oraşelor din România că trebuie luate măsuri astfel încât în clase să fie condiţii de distanţare pentru elevii şi autorităţile să încerce să suplimenteze spaţiile de predare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Raluca Turcan a avut o intervenţie luni, în sistem videoconferinţă, la şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România. Ea a transmis primarilor că Guvernul lucrează pe mai multe scenarii în privinţa începerii anului şcolar. 
“Vreau să închei, rugându-vă să facem front comun, în perspectiva începerii anului şcolar. Guvernul lucrează pe mai multe scenarii, noi ne dorim revenirea la o viaţă normală şi dacă s-ar putea să condiţiile epidemiologice să ne permită reluarea cursurilor, anului şcolar, faţă în faţă, însă avem şi alte scenarii care să aducă şi elementele de predare online în diferite proporţii şi dacă vom apela şi la predarea online sau la învăţarea faţă în faţă, împreună cu dumneavoastră, cei care investiţi în infrastructura şcolară va trebui să luăm măsuri astfel încât în şcoli în clase să fie condiţii de distanţare pentru elevi, să încercăm să suplimentăm spaţiile de predare astfel încât să avem şi partea de securitate sanitară pentru copii cât şi partea de calitate a serviciilor educaţionale de care se ocupă Ministerul Educaţiei”, a declarat Raluca Turcan. 
Ea consideră că trebuie făcut un efort comun, autorităţi centrale şi autorităţi locale, pentru începerea noul an şcolar în cât mai bune condiţii. 
“Cred că trebuie un efort comun şi acesta este apelul nostru, inclusiv în viitoarele evaluări electorale pe care le vor avea primarii, eu cred că modul în care ne vom solidariza cu toţii pentru bunele condiţii de începere a anului şcolar, va depinde şi reuşita politică şi administrativă, stabilitatea administrativă a fiecăruia dintre dumneavoastră”, a transmis vicepremierul Raluca Turcan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.