Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a comentat joi situaţia din PSD, spunând că Liviu Dragnea dinamitează programul de guvernare şi interesele României şi subliniind că problemele pentru partidul aflat în prezent la guvernare au început odată cu desemnarea unei persoane condamnare penal în fruntea formaţiunii. În ceea ce priveşte o posibilă preluare a guvernării, Turcan a evitat să se pronunţe, o poziţie ambiguă având şi în privinţa posibilei moţiuni de cenzură pe care PSD şi ALDE ar putea-o depune împotriva propriului Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din nefericire, tot ceea ce ne-a oferit PSD-ALDE în ultima perioadă destabilizează economia românească. Transmite un mesaj de lipsă de predictibilitate vital pentru toţi cei care priveau cu interes asupra României. Tot ceea ce a construit Klaus Iohannis în plan extern pentru a crea predictibilitate şi a transmite mesajul de stabilitate în România, Liviu Dragnea aruncă aer. Dinamitează propriul program de guvernare şi interesele României”, a declarat Raluca Turcan.

Preşedintele intermiar al liberalilor a mai comentat că Liviu Dragnea, prin prisma problemelor penale cu care se confruntă, este principala cauză a instabilităţii guvernamentale şi a crizei politice.

”Problemele pentru PSD au început când au desemnat o persoană condamnată definitiv şi când au acceptat ca o persoană, Liviu Dragnea, să controleze tot guvernul. Trebuie să cunoască toată lumea că nu există alţi miniştri în guvernul Grindeanu decât cei propuşi de Liviu Dragnea. Nereuşitele marchează guvernarea. Nu văd ce le-a lipsit pentru a obţine performanţa, au avut toată puterea în mână, şi cu toatea acestea s-au dinamitat din interior. Practic, PSD nu mai are niciun fel de autoritate, de garanţie că nu vor oferi României instabilitate politică şi economică peste câteva luni”, a mai spus Turcan.

Întrebată dacă liberalii ar fi interesaţi să preia guvernarea, preşedintele interimar al PNL a evitat un răspuns clar.

”Aşteptăm întâi rezolvarea constituţioanlă a acestui război din PSD, la care este şi ALDE parte. Dorim să-i vedem, în întreaga lor splendoare, cum apelează la moţiunea de cenzură împotriva propriului guvern, pe care ei l-au pus aşa cum au dorit şi căruia nu i-a lipsit absolut nimic să guverneze pentru cetăţean. Dacă vor exista semnale că actuala coaliţie de guvernare este slăbită, este în pericol, putem să discutăm în PNL, în momentul acesta nu există această preocupare pentru noi. Noi dorim stabilitate economică şi politică pentru România, rezolvarea tensiunilor politice şi guvernarea în interes public”, a spus Turcan.

În ceea ce priveşte poziţionarea PNL faţă de moţiunea de cenzură, Raluca Turcan a avut, de asemenea, o poziţie ambiguă, spunând că ”mai este cale lungă” până la acest demers.

”Să nu uităm că domnul Dragnea foloseşte în continuare toate pârghiile de presiune şi chiar şantaj asupra lui Grindeanu. Am mai spus, ameninţările cu demisia în alb, sunt ameninţări de tip clan care doreşte să pună mâna pe puterea din ţara noastră. Vom vedea cum va reacţiona şi cum va răspunde Sorin Grindeanu. Până una alta, se execută public unii pe alţii”, a conchis Raluca Turcan. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.