Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, critică solicitările de demisie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, din partea PSD- ALDE, cereri pe care le califică drept un act iresponsabil, care arată obsesia sabotării actului de Justiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Observ o serie de lideri ai PSD şi ALDE care se grăbesc să utilizeze în scop politic decizia Curţii Constituţionale de ieri în războiul lor cu DNA. Solicită nici mai mult, nici mai puţin decât demisia şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Este un act iresponsabil, care arată obsesia străvezie a acestei grupări de partide de a-şi duce la îndeplinire obiectivele unei agende ascunse electoratului: sabotarea actului de justiţie”, a scris Raluca Turcan marţi pe Facebook.

Ea dă exemplul lui Victor Ponta care, prim-ministru fiind, a participat la o şedinţă de Consiliu European, lucru considerat de Curtea Constituţională drept un conflict juridic între Guvern şi Preşedinţie şi nimeni din PSD nu i-a cerut la acea vreme demisia şefului Executivului. 

”De asemenea, le amintesc celor din ALDE de decizia CCR 261/2015 referitoare la cazul Dan Şova, când s-a constatat un conflict constituţional între Senat, condus de Călin Popescu Tăriceanu, şi Parchetul General. La acel moment Tăriceanu a făcut tot posibilul pentru a-l proteja pe Dan Şova, iar CCR a sancţionat acest lucru. Nu-mi amintesc ca domnul Tăriceanu să-şi fi aplicat vreo sancţiune cu demisia. În concluzie, le sugerez domnilor de la PSD şi ALDE să facă un efort şi să abandoneze aceste preocupări permanente de a se aşeza deasupra Legii şi să se preocupe în mod serios şi responsabil de guvernare. Adică, să-şi respecte votul primit, în limita mandatului solicitat românilor în campania electorală”, a mai scris Turcan.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că decizia de luni a Curţii Constituţionale trebuia urmată de demisia şefei DNA, care ”a acţionat în logica instituţiilor opresive din statul comunist”. El mai susţine că schimbarea trebuie să înceapă cu o curăţire a acestor ”instituţii nedemocratice”.

Curtea Constituţională a admis, luni, că există un conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Guvern pe tema anchetei privind OUG 13. Sesizarea în acest sens a fost făcută de către preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.