Vicepremierul în exerciţiu Raluca Turcan se arată convinsă că Partidul Naţional Liberal îl va propune din nou pe Ludovic Orban pentru funcţia de prim-ministru la consultările care vor avea loc, vineri, la Cotroceni, ea spunând că toţi membrii PNL îşi doresc ca preşedintele partidului să conducă Executivul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Noi vom merge cu mandat, iar mâine, în şedinţa noastră de conducere, am convingerea că mandatul pe care-l va primi preşedintele Ludovic Orban la consultările de la Cotroceni va fi de a exercita funcţia de prim-ministru. Guvernarea Orban a fost o guvernare bună şi este o guvernare bună”, a afirmat Raluca Turcan joi seară, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Liderul liberal s-a arătat convins că membrii PNL vor ca preşedintele partidului să conducă Guvernul în perioada dificilă pe care o traversează ţara şi explică faptul că Florin Cîţu a "înţeles” că, odată ce scenariul privind alegerile anticipate nu mai poate fi luat în calcul, a decis să depună mandatul.

"Aş îndrăzni să spun că toţi membrii PNL consideră că, într-o perioadă dificilă cum parcurge România astăzi, un guvern trebuie să aibă atribuţii depline şi preşedintele partidului care are cea mai mare autoritate să exercite funcţia de prim-ministru. Florin Cîţu a înţeles că odată scos din discuţie scenariul alegerilor anticipate (...) plus situaţia generată de impactul asupra sănătăţii oamenilor şi asupra mediului economic, autoritatea guvernamentală maximă poate fi exercitată din funcţia de prim-ministru de preşedintele celui mai mare partid”, a mai spus Turcan.

"Am convingerea că săptămâna viitoare vom avea vot de învestitură chiar în cursul zilei de luni” a adăugat Turcan.
 
Ea a spus că PNL "pune pe masă cea mai bună ofertă” şi că nu prelungeşte, prin decizia lui Florin Cîţu de a depune mandatul de premier desemnat, criza politică.
 
"Florin Cîţu ar fi fost un premier bun, de aceea l-am şi propus, însă ţinând cont de greutatea deciziilor pe care urmează să le luăm noi, ca partid (...) spunem dacă vreţi să treacă Româna criza aceasta lăsaţi-l pe Ludovic Orban prim-ministru cu această echipă”, a afirmat Turcan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.