Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, luni, că anularea vizitei regelui Iordaniei în România, după anunţul premierului Viorica Dăncilă cu privire la mutarea ambasadei Israelului, este ”de o gravitate maximă”. Turcan afirmă că Dăncilă nu trebuie lăsată să vorbească despre relaţiile internaţionale ale României şi trebuie să demisioneze. ”Nu ştie, nu înţelege, nu are atribuţii”, a spus Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Viorica Dăncilă, demisia! Viorica Dăncilă nu trebuie lăsată să vorbească despre relaţiile internaţionale ale României! Nu ştie, nu înţelege, nu are atribuţii! Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, şi-a anulat vizita oficială în România din cauza declaraţiilor iresponsabile şi revoltătoare cu privire la mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. În limbaj diplomatic, anularea unei astfel de vizite, în momentul în care Regele era deja pe scara avionului, este un semnal de o gravitate maximă!”, a scris, luni, pe Facebook, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, din cauza Vioricăi Dăncilă nu vor mai fi semnate trei acorduri între România şi Iordania pe justiţie, sănătate şi educaţie.

”România a ajuns o RUŞINE pe plan internaţional din cauza gafelor unui premier diletant. Aceeaşi vină o are şi ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, care a tolerat şi tolerează în continuare greşelile de politică externă ale premierului. Viorica Dăncilă trebuie să-şi de demisia imediat”, a mai scris Turcan.

Regele Abdullah II al Iordaniei şi-a anulat vizita în România după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ambasada României în Israel se va muta de la Tel Aviv la Ierusalim, conform arabnews.com.

Invitaţia de a vizita România i-a fost adresată anul trecut suveranului iordanian de către preşedintele Klaus Iohannis, la o întâlnire avută cu ocazia participării la Adunarea Generală ONU. Atunci, cei doi oficiali au discutat despre oportunităţile pe care le prezintă exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, preşedintele Klaus Iohannis subliniind disponibilitatea ţării noastre de a acţiona în această calitate pentru consolidarea relaţiei dintre UE şi Iordania.

Viorica Dăncilă a anunţat duminică la Washington mutarea ambasadei României la Ierusalim.

"De aceea, sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României şi Guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat Viorica Dăncilă în aplauzele sălii.

Dăncilă a precizat că susţinerea faţă de Israel şi de comunitatea evreiască constituie preocuparea constantă a Guvernului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.