Raluca Turcan a afirmat că Marcel Ciolacu se dovedeşte a fi iute la vorbă şi încet la pricepere, în contextul în care a vorbit despre legea 56/2020. Ministrul Muncii a precizat că actul normativ, fiind derogatoriu, trebuie modificat pentru a clarifica instituţiile responsabile cu stabilirea şi plata drepturilor pecuniare din bugetul de stat, prin instituţiile plătitoare. „Îl aştept la moţiune pe domnul Ciolacu şi pe vajnicii săi colegi, să discutăm despre haosul şi inechitatea pe care PSD le-au creat în salarizare şi pe care pesediştii vor să le acopere cu vorbe”, a mai spus Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Marele lider PSD se dovedeşte iute la vorbă şi încet la pricepere. Proiectul de care vorbeam azi, referitor la sprijinul medicilor morţi de COVID-19, completează şi face aplicabilă legea 56/2020. Îl aştept la moţiune pe domnul Ciolacu şi pe vajnicii săi colegi, să discutăm despre haosul şi inechitatea pe care PSD le-au creat în salarizare şi pe care pesediştii vor să le acopere cu vorbe.
 
Ţara arde şi baba se piaptănă, prioritatea PSD este să se împăuneze cu legea pentru susţinerea medicilor morţi de COVID. Ce am anunţat astăzi legat de ajutorul dat medicilor este OUG pentru modificarea şi completarea legii nr. 56/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19.
 
Proiectul clarifică aspecte referitoare la sursa de finanţare a pensiei de urmaş, a ajutorului suplimentar acordat familiei care a suportat cheltuielile ocazionate de decesul personalului medical care a participat la acţiuni medicale împotriva COVID-19 şi a ajutorului lunar acordat părinţilor în condiţiile în care decedatul era singurul întreţinător al părinţilor săi.
 
Grabnic la vorbă, dar încet la pricepere, domnul Ciolacu trebuie să ştie, că Legea nr. 56/2020, fiind derogatorie atât de la legislaţia vizând drepturile de asigurări sociale în sistemul public de pensii, cât şi de la legislaţia vizând drepturile de pensie în sistemul pensiilor militare de stat, trebuie modificată pentru a clarifica instituţiile responsabile cu stabilirea şi plata drepturilor pecuniare din bugetul de stat prin bugetele instituţiilor plătitoare.
 
Proiectul guvernului introduce şi cadrele militare care au efectuat misiuni de transport persoane cu COVID, personal medical din structurile DSU, din cadrul MAI, precum şi unele clarificări referitoare la dreptul la pensia de urmaş care reprezintă 75% din salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie avut de personalul medical prevăzut la art. 2 alin. (1) la data decesului, de care urmează să beneficieze copiii până la împlinirea vârstei de 16 ani, dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani, respectiv pe toată durata invalidităţii de orice grad, ivită anterior vârstelor menţionate.
 
Se elimină şi confuzia din actuala lege referitoare la faptul că fiecare părinte va beneficia de un ajutor lunar în cuantum de 50% din nivelul pensiei de urmaş, stabilit potrivit legii. Precizarea se referă la faptul că ajutorul stabilit potrivit legii se acordă ambilor părinţi şi nu un cuantum de 50% pentru fiecare părinte. Îl rog pe domnul Ciolacu să urmărească explicaţiile oferite, încet, iar unde nu pricepe, fireşte pot veni cu lămuriri. P.S.: pentru o doamnă care a condus Primăria Capitalei şi care se agită că un document al ministerului Muncii, aflat în lucru în guvern este - cum altfel, decât în lucru, în guvern: nu este situaţia în care guvernul PSD nu susţinea proiectele primarului general al PSD”, a scris Raluca Turcan miercuri pe Facebook. 
 
Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat miercuri că Raluca Turcan este „un ministru catastrofă” care nu ştie ce legi a votat precizând că, în aprilie 2020, a fost adoptată o lege propusă de PSD care prevede ca familiile medicilor care au decedat e coronavirus să primească o pensie e urmaş. „Plecaţi urgent acasă”, i-a transmis Ciolacu ministrului Muncii anunţând o moţiune simplă împotriva acesteia.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.