Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, sâmbătă, la SIbiu, că partidul are o problemă legată de faptul că propriii aleşi locali nu au fost sprijiniţi prin acţiuni concrete, existând foarte multe declaraţii, dar nicio iniţiativă concretă de susţinere a acestora. Turcan a participat, sâmbătă, la Conferinţa Judeţeană a PNL Sibiu, unde a fost realeasă pentru un nou mandat de preşedinte al filialei judeţene a PNL SIbiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, la Sibiu că în cadrul alegerilor interne îşI doreşte ca un număr cât mai mare de oameni "buni şI implicaţi” să acceadă în structurile de conducere.

"Pentru mine contează foarte mult, după alegerile interne, câţi oameni buni vor reuşi să ajungă la decizie. De fapt, aceasta este provocarea cea mai mare pentru PNL: ca la decizia politică să ajungă mai mulţi oameni buni şi implicaţi astfel încât PNL să redevină partenerul celor care aşteaptă un sprijin politic pe partea dreaptă a scenei politice”, a declarat Turcan.

Aceasta a afirmat că-şi doreşte să multiplice la nivel naţional exemplul de bune practici de la SIbiu - unde organizaţia judeţeană a obţinut aproape 40 de procente la alegerile parlamentare. 

"PNL la nivel naţional ar trebui să valorifice exemple precum Sibiul şi alte judeţe din ţară care au performat, au performat la firul ierbii, unde este viaţa reală a cetăţenilor, au performat prin foarte multă muncă şi dedicare zi de zi, nu doar în etapele de campanie”, a mai spus Turcan.

Întrebată dacă va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului, Turcan a afirmat că nu s-a decis încă, dar a reiterat ideea că în interiorul partidului aleşii locali trebuie să fie mai mult susţinuţi.

"În relaţia cu primarii, PNL la nivel naţional s-a rezumat doar la întâlniri festive cu multe angajamente şi cu foarte puţine realizări concrete şi vă dădeam exemplul unui organism pe care PNL îl are  - Liga aleşilor locali -  şi care ar trebui să fie organismul reprezentativ pentru toţi aleşii noştri locali din PNL. Din nefericire, acest organism a fost convocat de mai multe ori, primarilor şi aleşilor li s-au promis foarte multe lucruri dar nicio legislativă concretă care să poarte marca a Partidului Naţional Liberal. Nu poţi să te joci cu ei la nesfârşit şi să-i păcăleşti la nesfârşit. Au nevoie de angajamente ferme şi respectate, de aceea, cred că s-a produs această falie între conducerea partidului şi membrii de bază ai partidului, reprezentaţii de primari ai PNL pentru că au existat multe declaraţii şi fapte concrete destul de puţine de sprijin concret”, a mai spus Turcan.

Raluca Turcan a participat, sâmbătă, la Conferinţa Judeţeană a PNL Sibiu în cadrul căreia a fost realeasă pentru un nou mandat de preşedinte al filialei judeţene a PNL SIbiu.

De altfel, Turcan a fost singurul candidat pentru această funcţie.

În Biroul Politic Judeţean au mai fost aleşi, printre alţii, preşedintele Consiliului Judeţean SIbiu, Daniela Cîmpean, primarul municipiului Mediaş, Gheorghe Roman, şi fostul viceprimar al municipiului Sibiu de pe vremea când Klaus IOhannis era primar, Virgil Popa. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.