Deputatul PNL Raluca Turcan îl critică pe ministrul Muncii care a spus că măsura taxării contractelor part-time a fost una benefică şi îi transmite lui Marius Budăi că „singurul beneficiar al supra-taxării angajaţilor cu timp parţial este bugetul de stat, iar cei care pierd sunt angajaţii şi angajatorii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„O altă fractură de logică a domnului Budăi - măsura taxării contractelor part-time a avut un efect «benefic pentru angajaţi». Nu, domnule Budăi! Singurul beneficiar al supra-taxării angajaţilor cu timp parţial este bugetul de stat, iar cei care pierd sunt angajaţii şi angajatorii. Nu vă împăunaţi cu cifrele care reflectă o creştere a numărului de angajaţi şi contracte de muncă, pentru că tendinţa de creştere a numărului de contracte de muncă în economie este încă din anul 2021, când numărul de angajaţi şi de contracte a crescut cu valori apropiate de cele prezentate de dumneavoastră. Orice cifre veţi prezenta, nu puteţi convinge pe nimeni că un angajat care munceşte 4 ore pe zi trebuie să fie impozitat pe nedrept pentru 8 ore pe zi”, a scris Raluca Turcan, marţi pe Facebook.
 
Deputatul PNL a mai spus că ministrul Budăi ar trebui să se ocupe de proiectele privind reforma în sistemul de pensii şi de salarizare din domeniul public şi să nu mai mintă cu privire la eliminarea pensiilor speciale.
 
„Mult mai util pentru societatea românească ar fi ca dumneavoastră să vă ocupaţi de următoarele:
 
- să ne prezentaţi proiectele de legi pentru reformarea sistemului de pensii şi sistemului de salarizare din domeniul public, pe care milioane de români le aşteaptă pentru eliminarea nedreptăţilor şi a căror întârziere poate bloca finanţările din PNRR;
 
- să nu mai manipulaţi oamenii că eliminaţi sau reformaţi pensiile speciale, căci vede toată ţara cum aţi blocat legea în Senat;
 
- să finalizaţi la termenul asumat din PNRR digitizarea dosarelor de pensii;
 
- să le spuneţi pensionarilor când veţi începe (măcar) procesul de recalculare a pensiilor;
 
- să le explicaţi pensionarilor cu 35-40 de ani de muncă de ce au venituri apropiate de beneficiarii de indemnizaţii sociale”, a completat Turcan.
 
Reacţia vine după ce ministrul Muncii Marius Budăi a anunţat că există un număr record de contracte de muncă în România şi anume 6.710.480, lucru care arată că măsura taxării contractelor part-time a avut un efect benefic pentru angajaţii ale căror contracte s-au transformat în unele cu normă întreagă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.