Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, marţi, că PSD va trebui să răspundă pentru legea salarizării care, în opinia sa, este haotică şi lipsită de stimulare pentru angajaţii din sistemul public, precizând că în plenul Camerei Deputaţilor votul liberalilor va fi, ”în principiu”, împotrivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Foarte mulţi colegi vor vota împotrivă. Probabil că în plen votul va fi, în principiu, de respingere. Vor fi însă şi câţiva colegi care au discutat cu colegii prezenţi în administraţia publică locală şi care i-au încurajat să voteze. Aşadar, e posibil să fie şi câteva voturi de susţinere a legii salarizării unitare, dar cei mai mulţi colegi din PNL resping această făcătură de lege pe sistemul public de salarizare. Sunt colegi care au discutat cu colegii din organizaţiile judeţene pe beneficiile legii salarizării unitare. Au primit impulsionări de a privi partea plină a paharului pe legea salarizării unitare, anume majorări salariale pe educaţie, sănătate şi ierarhizarea din administraţia publică locală. Rămâne în continuare aspectul sustenabilităţii şi al haosului generat pentru diferite categorii de angajaţi în administraţia publică locală”, a declarat Raluca Turcan.

Întrebată dacă liberalii care au votat în favoarea legii salarizării în comisie sau cei care vor vota în plen ”pentru” riscă vreo sancţiune, Turcan a negat.

”Nu, întrucât votul a fost foarte împărţit. Au fost colegii care au susţinut, mai ales primarii în funcţie, că ei sunt obligaţi să privească beneficiile legii salarizării unitare şi cei care nu sunt în administraţia publică, care privesc per ansamblu şi care vor vota împotriva ei sau vor respinge proiectul PSD”, a mai spus Turcan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.