Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, la Parlament, referitor la decizia CCR care a hotărât că nu există un conflict juridic de natură constituţională între puterea judecătorească şi cea executivă şi nici între Parlament şi Guvern, în legătură cu adoptarea OUG 13, că deciziile Curţii Constituţionale se respectă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Deciziile Curţii Constituţionale se respectă. Aşa cum a afirmat şi anterior, PNL va prelua deciziile Curţii Constituţionale în cele două Coduri şi vom pune în acord cele două Coduri cu deciziile CCR. Este firesc ca instituţiile statului să funcţioneze independent, să avem un echilibru între puterile statului şi să nu mai întâlnim un abuz, o presiune a unei puteri, cum a fost în momentul de faţă abuzul Guvernului împotriva altor instituţii ale statului”, a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că nu există un conflict juridic de natură constituţională între puterea judecătorească şi cea executivă şi nici între Parlament şi guvern, în legătură cu adoptarea OUG 13.

Judecătorii Curţii Constituţionale au respins sesizările în acest sens făcute de CSM şi de către preşedintele Klaus Iohannis pe tema OUG care modifică legile penale, în care a fost invocat un conflict juridic de natură constituţională dintre puterea judecătorească şi cea executivă, respectiv dintre Parlament şi Guvern. Sesizările se referă în principal la forma în care a fost emisă OUG, şi nu la prevederile ei punctuale.

Anunţul respingerii celor două sesizări a fost făcut de către preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu.

”Nu orice conflict dintre autorităţi îmbracă condiţia unui conflict juridic de natură constituţională. Doar acel conflict întruneşte elementele unui conflict juridic de natură constituţională în care părţile îşi arogă puteri, atribuţii, competenţe din sfera de activitate a celorlalte autorităţi sau când o autoritate îşi declină competenţa şi nu îşi exercită rolul pe care îl are potrivit obligaţiilor sale sau refuză să-şi îndeplinească un asemenea rol”, a explicat Dorneanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.