Viceprim-ministrul Raluca Turcan susţine că ţinta PNL este ca numărul de locuri de muncă să crească cu 560.000 până la sfârşitul anului 2024, iar salariul mediu să ajungă, până la acel moment, la 1.000 de euro. Turcan consideră că o creştere a numărului de locuri de muncă este "perfect posibilă”, având în vedere faptul că numărul salariaţilor a crescut în România cu 15.000 în acest an de criză sanitară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, joi seară, într-o emisiune la Realitatea Plus, că este "perfect posibil” ca numărul de locuri de muncă din România să crească cu 560.000 până la finalul anului 2024, în condiţiile în care România are cu 15.000 de angajaţi mai mult decât înregistra la începutul crizei sanitare provocate de noul coronavirus. 
 
"Când toate ţările din lumea asta au crescut şomajul şi au închis afaceri, noi, în România, am reuşit să canalizăm investiţii, să ţinem afacerile în viaţă şi să păstrăm şi chiar să creştem locurile de muncă. (...) Ne dorim să ajungem la o creştere economică de peste 6% la finalul lui 2024, care ulterior să se regăsească, de fapt, în creşterea nivelului de trai, în creşterea salariului mediu, în creşterea pensiilor. Aceasta este ţinta pe care noi ne-o propunem, să ajungem la un salariu mediu de 1.000 de euro”, a declarat Raluca Turcan.
 
Aceasta a precizat că se pot crea multe locuri de muncă în construcţii urmare a investiţiilor în infrastructură, a investiţiilor în eficienţa energetică a clădirilor, dar şi în IT, ca urmare a proiectelor pe fonduri europene, dar şi în alte domenii, precum turismul. 
 
Turcan a susţinut că se poate ajunge la acest nivel printr-o creştere graduală a salarului mediu, explicând că o creştere a salariului mediu presupune şi menţinerea puterii de cumpărare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.