Viceprim-ministrul Raluca Turcan afirmă că deciziile Curţii Constituţionale a României au fost "sincronizate” cu cele ale PSD şi susţine că prin intermediul deciziilor luate de CCR social-democraţii controlează activitatea altor instituţii, cum ar fi şi Consiliul Legislativ, şi Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Avocatul Poporului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Este evident deja pentru toată lumea că această instituţie atât de importantă în respectarea legii a devenit instrument politic. Nu este un secret, pur şi simplu toate deciziile CCR au fost sincronizate şi cu discursul public şi cu deciziile interne ale PSD-ului. Uneori au fost situaţii în care păreau că nu le-ar da dreptate, dar de fapt ele reflectau o reglare de conturi în interiorul PSD-ului şi v-o spun în cunoştinţă de cauză, pentru că trei ani în Parlament, până să ajungem la guvernare, ne-am luptat împreună cu colegii mei să avem o justiţie independentă şi instituţiile să nu cadă una câte una în mâinile PSD-ului. Şi ultimele numiri la CCR au fost făcute, când încă eram în Parlament, înadins, tocmai pentru a-şi asigura o majoritate confortabilă, politică, în Curtea Constituţională”, a afirmat Raluca Turcan, joi seară, într-o emisiune la Realitatea Plus. 
Criticile vicepremierului la adresa CCR au continuat, Turcan afirmând că prin CCR social-democraţii controlează alte instituţii.
"Menţinerea lui Florin Iordache, autorul moral al Ordonanţei 13 de măcelărire a justiţiei şi de favorizare a infractorilor, într-o funcţie în Consiliul Legislativ care e instituţia cu atribuţii să dea avize pe legile care pleacă din Guvern sau din alte entităţi care au drept de iniţiativă legislativă, arată cât de clar, prin CCR, practic urmăresc să controleze politic şi alte instituţii ale statului. Prin CCR controlează şi Consiliul Legislativ, prin CCR controlează şi Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Avocatul Poporului. Amintiţi-vă, toate bătăliile pe care noi speram, oarecum, să le câştigăm la Curtea Constituţională pentru că legile erau măcelărite ne dădeau de fiecare dată dovezi cât se poate de clar că prin CCR îşi rezolvă problemele în alte instituţii”, a adăugat vicepremierul.
Raluca Turcan a susţinut că CCR şi PSD "favorizează infractorii”.
"CCR favorizează infractorii, aşa cum şi PSD-ul la guvernare şi cu majoritatea parlamentară favorizează infractorii şi o spun cu maximă responsabilitate pentru că putem lua articole de lege mutilate în Parlament care favorizează infractorii. Am uitat, oare, cum au fost puşi în libertate infractori periculoşi care după aceea au recidivat? Am uitat oare cum marii corupţi au fost puşi la adăpost prin tot felul de modificări legislative care să-i scoată în afara ispăşirii pedepselor?”, a menţionat Raluca Turcan.
Ea a spus că "doar oamenii au în mână soluţia” pentru modificarea acestor situaţii, explicând că pentru schimbarea modului în care este organizată CCR este nevoie de modificarea Constituţiei, fapt care solicită o majoritate în Parlament.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.