Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader a făcut luni seară noi precizări referitoare la legea recursului compensatoriu şi la faptul că nu are nicio implicare în forma în care legea a fost promovată, adăugând că, dacă o celulă dintr-un pavilion nu îndeplineşte standardele CEDO, beneficiile recursului compensatoriu se extind inclusiv asupra deţinuţilor cazaţi în condiţii corespunzătoare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 ”Ce nu se ştie este faptul că dacă o singură celulă dintr-un pavilion nu îndeplineşte standardele CEDO, atunci se consideră că nici celelalte celule nu îndeplinesc standardele, artificiu prin care s-a extins beneficiul recursului compensatoriu şi pentru cei deţinuţi în condiţii corespunzatoare”, susţine ministrul. 
  
 Tudorel Toader reia precizările din care rezultă că el nu a fost implicat în promovarea legii în formă actuală, anunţând că va furniza documente în acest sens. 
  
 ”Prin documente voi demonstra faptul că Legea prinind recursul compensatoriu a fost iniţiată anterior preluării portofolilui de la MJ, faptul că în procedura parlamentară am dat aviz negativ şi faptul că în controlul de constituţionalitate am susţinut neconstituţionalitatea proiectului de lege!”, susţine fostul ministru. 
  
 El mai afirmă că se ştie că ”CSM a propus ca cele 3 zile, la 30 de zile executate, să fie considerate ca executate” şi că ”in loc de 3 zile parlamentul a mărit numărul la 6 zile”. 

 

  
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.