Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni, la Parlament, că pachetul de legi privind Justiţia este finalizat şi că, cel mai probabil, săptămâna aceasta ministerul îl va trimite Guvernului urmând ca, după adoptarea de către Cabinet, să fie trimis Parlamentului sub formă de proiect de lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pachetul de legi privind justiţia este finalizat. Cel mai probabil săptămâna aceasta voi prezenta, în liniile directoare, modificările substanţiale, îl voi transmite la Guvern, Guvernul probabil, sau sper eu, şi-l va însuşi şi îl vom transmite la Parlament (...) Potrivit programului de guvernare, Ministerul Justiţiei trebuie să iniţieze proiectul de lege pentru modificarea legilor justiţiei, în cursul lunii iunie 2017", a spus Tudorel Toader.

Întrebat dacă va discuta modificările legilor Justiţiei cu liderii coaliţiei de guvernare înainte de a le trimite la Guvern, Toader a spus că în Parlament există majoritatea necesară care să facă toate modificările dorite. 
 
"Nu ştiu dacă trebuie discutat cu liderii coaliţiei pentru că legile justiţiei au un parcurs foarte lung. Îl trimitem la Guvern, va ajunge la comisie, prima cameră sesizată, comisie, iarăşi a doua cameră sesizată. E un parcurs foarte lung şi nu uitaţi un lucru: pachetul de legi trece prin Parlament, iar Parlamentul are o majoritate pe care o ştiţi şi care sigur va opera acele modificări pe care le va considera de cuviinţă", a mai spus ministrul Justiţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.