Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, la Parlament, că aşteaptă publicarea în Monitorul Oficial a motivării deciziei Curţii Constituţionale referitoare la necesitatea stabilirii unui prag valoric pentru infracţiunea de abuz în serviciu, apoi va demara consultări publice şi abia pe urmă va stabili nivelul pragului care să facă diferenţa între răspunderea contravenţională, administrativă şi penală în cazul abuzului în serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Tarcea, despre pragul valoric la abuz în serviciu: Singura discuţie este legată de valoarea pragului. S-ar justifica emiterea unei OUG

”Am spus de nenumărate ori: aşteptăm decizia Curţii Constituţionale, motivarea acesteia. Voi face dezbateri publice cu societatea civilă, cu profesioniştii Dreptului. Împreună vom identifica pragul rezonabil de natură să facă diferenţa dintre răspunderea contravenţională, răspunderea administrativă, răspunderea penală”, a declarat Tudorel Toader.

Întrebat în cât timp estimează că se va întâmpla acest lucru, ministrul Justiţiei a spus că totul depinde de publicarea în Monitorul Oficial a motivării deciziei CCR.

Procurorul general, despre pragul valoric pentru abuzul în serviciu: Nu revenim la ce am spus, opinia noastră este să nu existe prag
CITEȘTE ȘI Procurorul general, despre pragul valoric pentru abuzul în serviciu: Nu revenim la ce am spus, opinia noastră este să nu existe prag

”Nu mă întrebaţi pe mine, pentru că am spus că aşteptăm decizia Curţii. Din momentul în care se publică în Monitorul Oficial se produc efecte juridice şi demarăm procedura de consultare. Vă propun să aşteptăm decizia Curţii, facem consultările cu societatea civilă, profesioniştii Dreptului, vom identifica acel prag rezonabil”, a mai spus Toader. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.