Fostul şef al statului Traian Băsescu spune că fratele său, Mircea Băsescu, se află la Penitenciarul Jilava, pentru că este foarte bolnav şi trebuia eliberat din septembrie anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am fost duminică la Jilava. Fratele meu e acolo pentru că i-au introdus 5 stenturi. Nu mai putea merge. Nu îi mai circula sângele. El trebuia eliberat din septembrie, anul trecut.”, a spus Traian Băsescu, miercuri seară, la B1 TV.

Tribunalul Constanţa a respins definitiv, în 29 martie, cererea de eliberare condiţionată formulată de Mircea Băsescu după ce a executat nouă luni din pedeapsa de patru ani de închisoare primită pentru trafic de influenţă. Instanţa a stabilit că Mircea Băsescu poate formula o nouă cerere de eliberare condiţionată peste trei luni.

Mircea Băsescu ceruse instanţei eliberarea condiţionată arătând că a îndeplinit toate condiţiile, atât fracţia obiectivă, numărul obligatoriu de zile care trebuia efectuat, cât şi criteriul subiectiv, precizând că a avut o conduită bună în detenţie şi a participat la activităţile organizate în penitenciar. El a invocat şi problemele de sănătate de care suferă, afirmând că are nevoie de o operaţie pe cord deschis pentru înlocuirea by-pass-urilor montate în urmă cu 15 ani. Mircea Băsescu a mai spus în faţa instanţei că a fost diagnosticat recent cu diabet şi că se confruntă cu o lipsă a medicamentelor necesare, făcând o cerere pentru a le achiziţiona, dar chiar şi aşa nu le primeşte întotdeauna.

Mircea Băsescu executa pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă. În luna februarie, lui Mircea Băsescu i-a fost schimbat regimul de detenţie de la semideschis la deschis, el fiind mutat la secţia exterioară a penitenciarului de la Valu lui Traian.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. Instanţa a păstrat astfel decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016.

 

În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.