Candidatul PMP aflat pe prima poziţie a listei de candidaţi, fostul preşedinte Traian Băsescu, spune că alegerile europarlamentare sunt extrem de importante în situaţia în care se află Uniunea Europeană şi că trebuie creat un nou început al Uniunii Europene. El a afirmat şi că la referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis românii sunt chemaţi să spună dacă vor sau nu stat de drept.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Îi rog pe români să vină la vot, este un scrutin extrem de important. (...) Pe de altă parte, pentru România avem acest referendum convocat de preşedinte în care românii sunt chemaţi să spună dacă vor stat de drept sau nu. De fapt, ăsta e mesajul de fond al întrebărilor, al celor două întrebări şi aici în mod clar trebuie să răspundem pozitiv celor două întrebări prin prezenţă de bună seamă”, a declarat Traian Băsescu,

El a mai spus că nu se aştepta să fie aglomerat la secţia de votare şi consideră că acest lucru este un semn bun.

“Nu mă aşteptam să fie aglomerat, e un semn foarte bun că e aglomerat la secţia de votare din Jean Monet, unde de regulă e foarte lejer”, a afirmat Băsescu.

Întrebat dacă România a avut stat de drept în ultimii ani, fostul şef al statului a răspuns: “Oricum, este mai de drept decât a fost până în 2004, dar în mod categoric trebuie corectat şi de fapt faptul că mulţi nu au acceptat ideea că după 10 ani de funcţionare a unei legislaţii în care s-au văzut şi plusuri şi minusuri, după 10 ani în care am văzut şi oamenii de foarte bună calitate în instituţiile de aplicare a legii şi oamenii de calitate mai slabă. După aceşti 10 ani nişte modificări trebuiesc făcute, unele s-au făcut, altele vor trebuie făcute în mod categoric, mai ales cele pe care ni le impun decizii ale Curţii Constituţionale şi directive ale Uniunii Europene cum este cea cu privire la confiscarea extinsă şi cea cu privire la consolidarea prezumpţiei de nevinovăţie”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.