Eurodeputatul Traian Băsescu cataloghează drept „nedrept şi jenant” modul în care este prezentată România în cel mai recent raport MCV, prin comparaţie cu Bulgaria, el spunând că dacă ar fi fost în şedinţa Consiliului European „ar fi întors masa” la vederea raportului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nedrept. Nedrept şi jenant, să vezi Bulgaria, unde încă se împuşcă ziarişti şi se omoară oameni de afaceri că i se ridică MCV-ul şi în România nu. Să vezi Croaţia, care numai ce a intrat în Uniunea Europeană că este primită în Spaţiul Schengen. Credeţi-mă, aş fi întors masa Consiliului European în plină şedinţă”, a afirmat fostul preşedinte al României vineri seara, la TVR 1.

Acesta a catalogat cel mai recent raport MVC drept „o decizie politică urâtă împotriva României”, spunând că „nu e în regulă ce s-a întâmplat”.

„Nu poţi să-i ridici MCV-ul Bulgariei şi s-l laşi României. Bulgarii au refuzat să facă DNA, au refuzat să facă ANI, a făcut însă un lucru: politicienii au plătit bine presa să nu vorbească de corupţie şi treaba-i bună”, a adăugat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte spune că actualul şef al statului „nu poate dormi liniştit că a intrat Croaţia în Schengen, că s-a ridicat MCV-ul Bulgariei şi că României nu e nci în Schengen, e şi cu MCV”.

Traian Băsescu a atras totodată atenţia asupra faptului că este o „contradicţie” n faptul că un procuror român este numit şef al Parchetului European, iar România rămâne cu Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.