Europarlamentarul Eugen Tomac afirmă că politicienii de la Bucureşti sunt cei care trebuie să ia decizii privind dezvoltarea ţării. „V-o spun, cu deja ceva experienţă de la Bruxelles: nimănui nu-i pasă dacă noi nu suntem în stare să atragem banii europeni. (...) Nu vine nimeni în locul nostru să ne pregătească ospătari, să ne pregătească bucătari, să ne pregătească ingineri, este treaba decidenţilor noştri. Or, la vârful statului cei care dau semnalul neputinţei şi superficialităţii sunt politicienii care conduc România în prezent”, a afirmat Eugen Tomac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Noi suntem o naţiune mare, suntem 30 de milioane de români, 15 în ţară, 15 în afară. Subliniez: 30 de milioane. Să nu uităm că cei din Republica Moldova sunt tot români, chiar dacă nu sunt toţi cetăţeni români, să nu uităm că sunt milioane de români care s-au născut peste hotare, chiar dacă nu sunt cetăţeni români, dar singura soluţie pentru ei să-şi păstreze identitatea şi specificul românesc rămâne tot Bucureştiul. Atenţie, tot Bucureştiul! Bruxelles-ul trasează doar direcţii prin care trebuie să ne dezvoltăm şi să consolidăm acest proiect, dar v-o spun, cu deja ceva experienţă de la Bruxelles: nimănui nu-i pasă dacă noi nu suntem în stare să atragem banii europeni. Nu vine nimeni în locul nostru să ne pregătească ospătari, să ne pregătească bucătari, să ne pregătească ingineri, este treaba decidenţilor noştri. Or, la vârful statului cei care dau semnalul neputinţei şi superficialităţii sunt politicienii care conduc România în prezent”, a afirmat Eugen Tomac în discursul ţinut sâmbătă, la Şcoala de vară a tineretului din Partidul Mişcarea Populară.
El spune că „tonul în această ţară în ceea ce priveşte superficialitatea controalelor, superficialitatea verificărilor, îl dă una dintre cele mai importante instituţii în această ţară, Parlamentul României”.
„Parlamentul României, aşa cum îl defineşte Constituţia, are obligaţia să controleze Guvernul României, toate instituţiile subordonate Parlamentului, Banca Naţională, serviciile secrete, ASF, ANCOM, ANRE. De cele mai  multe ori, inclusiv în criza energetică, Parlamentul a avut comportamente subordonate acestor instituţii. Când cei aleşi să reprezinte interesele cetăţenilor români dau acest ton al nepăsării, ce să facă ceilalţi? Preiau de bun model ceea ce văd la parlamentari. De asta această ţară este ţinută captivă în neputinţă”, a mai spus Eugen Tomac la şcoala de vară a tinerilor din partidul al cărui preşedinte este.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.