Moţiunea de cenzură are şanse să treacă, a declarat la RFI preşedintele PMP, Eugen Tomac. El spune, în schimb, că eventuale alegeri parlamentare anticipate nu pot avea loc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eugen Tomac consideră că ”în mod sigur, există premise mult mai mari decât în alte situaţii de a da jos Guvernul (...), însă eu sunt prudent în continuare, pentru că am asistat de multe ori în Parlament la discursuri anti-PSD din partea multor foşti lideri PSD, dar care ulterior şi-au schimbat sau şi-au mai nuanţat poziţia. Însă la ora actuală, politic şi matematic, există acest număr necesar de voturi, pentru a trimite Guvernul Dragnea 3 acasă”.

Întrebat ce ar însemna pentru Opoziţie un eventual eşec al moţiunii de cenzură, Tomac a spus: ”Un eventual eşec ar însemna că pur şi simplu ne pierdem minţile, am intrat într-o zonă în care nu mai vedem totul decât în culori politice şi în orgolii mărunte. S-o mai menţii pe Dăncilă acum la Palatul Victoria arată a trădare. Cred că există şanse ca moţiunea să treacă. În caz contrar, vom fi priviţi cu foarte multă neîncredere de către cetăţeni”.

Eugen Tomac consideră că eventuale alegeri anticipate nu se pot organiza.

”Nu ne este teamă de alegeri anticipate (...), însă nu se poate organiza, din păcate, o repetare mai devreme de termen a alegerilor parlamentare. CCR a spus foarte clar în 2012 că alegerile parlamentare nu pot fi comasate cu alegerile locale, pentru că ar fi induşi în eroare cetăţenii. Prin urmare, nu cred că alegerile anticipate pot avea loc în România, din raţiuni ce ţin şi de calculele parlamentarilor, bineînţeles”.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, intitulată "Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!", ar urma să fie depusă marţi, conform anunţurilor făcute de reprezentanţii partidului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.