Preşedintele PMP, Eugen Tomac, spune că i-a solicitat ministrului Educaţiei, Valentin Popa, să îi prezinte situaţia unităţilor de învăţământ care deţin sau nu autorizaţii pentru stingerea incendiilor, iar în răspunsul primit se arată că peste opt mii de şcoli nu deţin autorizaţia, peste 16.000 nu fac obiectul autorizaţiei, iar aproximativ trei mii de unităţi de învăţământ deţin această autorizaţia pentru prevenirea şi stingerea incendiilor (PSI). Liderul PMP îi reproşează ministrului Educaţiei şi erorile grave din cele peste 1,6 manuale de Geografie pentru clasa a VI-a şi spune că "cel mai mare bine" pe care l-ar putea face acesta înainte de începerea anuşui şcolar ar fi să îşi anunţe demisia şi să explice de ce nu a reuşit împreună cu aotorităţile locale, cu Guvernul să implementeze un plan naţional prin care copiii României să înveţe în siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“I-am cerut domnului ministru Popa să îmi prezinte situaţia instituţiilor de învăţământ cu privire la avizele privind prevenirea şi stingerea incendiilor, acele autorizaţii ISU. (…) Aveţi un răspuns primit de la ministrul Valentin Popa care sună aşa: aproximativ 3.109 clădiri care aparţin unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat deţin autorizaţie PSI, respectiv privind prevenirea şi stingerea incendiilor, 16.129 de clădiri nu fac obiectul autorizării, iar 8.195 de clădiri nu au autorizaţie PSI. Cam aşa se preocupă partidul-stat de educaţie la ora actuală”, a declarat Eugen Tomac, vineri, într-o conferinţă de presă.

Liderul PMP îi reproşează ministrului Educaţiei şi erorile grave din cele peste 1,6 manuale de Geografie pentru clasa a VI-a şi spune că "cel mai mare bine" pe care l-ar putea face acesta înainte de începerea anuşui şcolar ar fi să îşi anunţe demisia şi să explice de ce nu a reuşit împreună cu aotorităţile locale, cu Guvernul să implementeze un plan naţional prin care copiii României să înveţe în siguranţă.

"Ultima ispravă legată de manualele tipărite, cele 1,6 milioane de manuale, care valoreză peste 5 milioane de euro, sunt un temei puternic, inclusiv acesta cu privire la situaţia instituţiilor de învăţământ care nu au autorizaţie ISU, pentru ca ministrul Educaţiei să îşi prezinte demisia. Cel mai mare bine pe care l-ar putea face ministrul în această perioadă, înainte de începerea anuşui şcolar, este să îşi anunţe demisia şi să explice de ce nu a reuşit împreună cu aotorităţile locale, cu Guvernul să implementeze un plan naţional prin care copiii României să înveţe în siguranţă", a mai explicat el.

În răspunsul primit de la ministru, acesta spune că unităţile de învîţământ sunt controlate de ISU cel puţin o dată pe an, fie ca au sau nu autorizaţii la incendiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.