Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, scrie, vineri, pe Facebook, că în documentele de acreditare la Ministerul Justiţiei există o clauză prin care se prevede "mă angajez să respect regulile de conduită”. ”În repetate rânduri, am făcut apel pentru respectarea respectivei clauze”, susţine Toader.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În documentele de acreditare la MJ, există o clauză prin care se prevede "mă angajez să respect regulile de conduită". În repetate rănduri, am făcut apel pentru respectarea respectivei clauze!” a scris, vineri, ministrul Justiţiei pe Facebook.

Ovidiu Oanţă, reporter Pro TV, a publicat vineri pe contul său de Facebook răspunsul primit din partea Ministerul Justiţiei, care i-a refuzat, fără a îi oferi detalii, acreditarea pe 2019. Ministerul Justiţiei a respins acreditarea pe 2019 şi pentru Ionela Arcanu de la Realitatea TV, a anunţat vineri jurnalista pe contul ei de Facebook.

Arcanu a scris: „Am primit interzis la Ministerul Justiţiei, anul acesta. Aveţi mai jos «explicaţia» lui Tudorel Toader”.

Mesajul primit din partea ministerului a fost acelaşi ca în cazul jurnalistului Pro TV: „Solicitarea dumneavoastră de acreditare a fost respinsă, în conformitate cu art. 18 alin. 3 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.