Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi, la Parlament, că a solicitat CSM să înceteze detaşările, deoarece MJ trebuie să-şi angajeze personal propriu, pe care să îl formeze, „să îl fidelizeze” în spiritul Ministerului Justiţiei şi pe care să conteze mulţi ani de acum înainte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Legea spune că detaşările sunt pe trei ani, de cel mult două ori. Sunt foarte mulţi detaşaţi, din cei care sunt la Justiţie, care depăşiseră acel interval de timp. Ministerul Justiţiei trebuie să-şi angajeze personal propriu, avem foarte mulţi jurişti în România, avem jurişti foarte bine pregătiţi, jurişti pe care să-i angajăm la MJ, să-i formăm, să-i fidelizăm în spiritul MJ”, a afirmat Tudorel Toader, întrebat dacă există tensiuni între minister şi CSM în privinţa detaşărilor.

Ministrul a mai spus că „puterea judecătorească, Ministerul Public, are nevoie de oameni, de specialişţi, de procurori, de judecători”.

„Şi vă dau un exemplu cât se poate de simplu: aveam pe cineva, o doamnă absolut respectabilă, care era procuror şi şef de resurse umane. E păcat să ţii un procuror foarte bine pregătit şef la resurse umane. De aia s-a format, să facă muncă de procuror. Deci ăsta este motivul pentru care am cerut încetarea detaşării tuturor. Angajăm oameni tineri, valoroşi, pe care Ministerul să conteze pe mulţi ani înainte”, a conchis Tudorel Toader.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.