Mai mulţi membri ai Organizaţiei de Tineret a PSD Iaşi au adus, joi, în faţa Consiliului Judeţean Iaşi, o camionetă încărcată cu tablă, protestul fiind faţă de şeful CJ Iaşi, Costel Alexe, trimis în judecată de DNA, după ce ar fi primit 22 de tone de tablă drept mită de la o firmă din Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit PSD Iaşi, protestul a fost organizat ”din dorinţa de a promova etica, normalitatea, moralitatea şi bunul simţ într-una dintre cele mai importante instituţii administrative care guvernează judeţul Iaşi”. 
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
 
Tinerii social-democraţi care au participat la acţiune au venit în faţa sediului CJ Iaşi îmbrăcaţi în salopete de constructori, purtând tricouri şi caschete pe care era imprimat mesajul ”Fără penali la Consiliul Judeţean Iaşi”.
 
Pe autoutilitara adusă de reprezentanţii PSD Iaşi era inscripţionat mesajul ”Construim în Iaşi cu tablă de la Alexe”, maşina având ca numere de înmatriculare IS 2024 HOŢ şi IS 2024 FUR.
 
”Mandatul lui Costel Alexe a fost unul al scandalurilor de corupţie, nu al investiţiilor. La conducerea instituţiilor administrative nu mai au ce căuta indivizi certaţi cu legea, inculpaţi în multiple dosare penale, care administrează în continuare banii tuturor contribuabililor din judeţ. Avem nevoie de oameni competenţi, integri, care să impună respect la Bucureşti şi asupra cărora nu planează suspiciuni sau acuzaţii de corupţie”, a declarat, într-un comunicat de presă, liderul filialei ieşene a PSD, Bogdan Cojocaru, candidat al partidului la şefia Consiliului Judeţean.
 
Un alt protest la adresa şefului CJ Iaşi Costel Alexe a fost organizat de tinerii din PSD Iaşi în 29 martie, în faţa Aeroportului ieşean.
 
Costel Alexe, dar şi europarlamentarii PNL Rareş Bogdan şi Dan Motreanu, au fost întâmpinaţi la intrarea în clădirea noului terminal al Aeroportului Iaşi de un grup de tineri PSD cu tricouri albe pe care erau imprimate mesaje cu trimitere la problemele penale ale şefilor Iaşiului.
 
În 20 iunie 2022, fostul ministru al Mediului Costel Alexe a fost trimis în judecată de DNA în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare. Alte şase persoane, între care fostul director general al unei firme cu activitatea în siderurgie, au fost deferite justiţiei în acest dosar.
 
Potrivit DNA, în 6 aprilie 2020, Costel Alexe, în calitate de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă (tablă cutată, ţeavă pătrată, ţeavă rectangulară şi rulouri de tablă) în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme (haldă de zgură). 
 
În total, ar fi fost vorba despre 22 de tone de tablă primite în zilele de 23 aprilie 2020 şi 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o persoană apropiată ministrului, implicată în acelaşi dosar.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.