Deputatul liberal de Timiş Cornel Sămărtinean, cercetat de DNA pentru abuz în serviciu, obţine un nou mandat la Cameră, din partea PMP, un mandat de deputat obţinând şi rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, suspectat de plagiat în mai multe articole ştiinţifice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea care este suspectat că a plagiat în mai multe articole ştiinţifice, a obţinut primul său mandat de parlamentar, din partea PNL.

Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, cel despre care liberalii spuneau înaintea alegerilor că ar putea ocupa postul de ministru al Educaţiei într-un posibil viitor guvern susţinut de PNL, a obţinut primul său mandat de deputat, el candidând pe prima poziţie pe lista PNL Timiş, la Camera Deputaţilor.

Pirtea are 43 de ani şi ocupă funcţia de rector al Universităţii de Vest din Timişoara din anul 2012. Anterior a fost decan al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din UVT.

Sub conducerea lui Marilen Pirtea, UVT a fost prima univesitate din ţară care a anunţat că a achiziţionat un soft anti-plagiat pentru a verifica toate lucrările studenţilor şi nu numai.

La începutul lunii decembrie, jurnalista Emilia Şercan a publicat o investigaţie în Press One în care a prezentat mai multe articole ştiinţifice semnate în perioada 2008-2015 de profesorul universitar doctor Marilen Pirtea, în cazul cărora ar exista suspiciuni de plagiat.

La scurt timp după publicarea articolului, liderul de atunci al PNL, Alina Gorghiu, a anunţat că în cazul în care se va demonstra că Marilen Pirtea a plagiat în lucrările respective, îi vor retrage sprijinul.

”Dacă se dovedeşte că a plagiat, drumul PNL şi al domnului Pirtea se va despărţi. Dar în acest moment nu vorbim de o hotărâre sau un lucru dovedit. Cred că în acest moment vorbim de o anchetă jurnalistică, că instituţiile statului trebuie să îşi facă treaba mai departe. Să nu uităm că e ultima săptămână de campanie electorală. Însă indiferent că vorbim de Pirtea, Robu, Gorghiu, dacă criteriile de integritate sunt încălcate, atunci drumul PNL şi al acestui membru se separă. Nu vreau să intru în niciun fel de scenariu. Cred că la acest moment există un semn de întrebare ridicat de presă. Am încredere că domnul Pirtea va avea capacitatea să demonteze aceste informaţii”, a declarat Alina Gorghiu în 5 decembrie.

La rândul său, Pirtea a declarat că a dispus Comisiei de Etică din UVT să facă o verificare în cazul său şi că momentan aşteaptă un rezultat.

Un mandat de deputat a câştigat şi actualul parlamentar PNL Cornel Sămărtinean, dar din partea PMP. Sămărtinean a fost trimis în judecată de către DNA, la sfârşitul anului 2015, pentru abuz în serviciu, după ce în 2010 ar fi favorizat, în calitate de director al Aeroportului Internaţional Timişoara, un apropiat al lui Alin Popoviciu, actual deputat PNL, în închirierea unor spaţii din aerogară. În luna septembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să retrimită dosarul lui Sămărtinean procurorilor DNA din Timişoara.

În judeţul Timiş, PSD a obţinut două mandate de senator (Eugen Dogariu şi Adrian Diaconu) şi patru mandate de deputaţi (Călin Dobra, Alfred Simonis, Adrian Pau şi Bianca Gavriliţă).

PNL a obţinut un mandat de senator (Alina Gorghiu) şi trei de deputaţi (Marilen Pirtea, Ben Oni Ardelean şi Pavel Popescu).

USR a obţinut un mandat de senator (Nicu Fălcoi) şi un mandat de deputat (Cătălin Drulă).

PMP are un deputat (Cornel Sămărtinean), la fel şi ALDE (Marian Cucşa)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.