Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a afirmat că situaţia de securitate actuală impune autorităţilor române să acorde o atenţie deosebită domeniului achiziţiilor pentru apărare. ”Pentru a răspunde noilor provocări, marcate de un avans extraordinar al tehnologiei, trebuie să întărim cooperarea cu ţări avansate în domeniul producţiei de armament de ultimă generaţie, cum este Republica Coreea, şi să contribuim la dezvoltarea industriei naţionale de apărare prin transfer de tehnologie”, a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a avut, miercuri, o întrevedere cu Jong-Gun Seok, şeful Administraţiei Programului de Achiziţii pentru Apărare (DAPA) din R. Coreea. Delegaţia DAPA reprezintă Republica Coreea la expoziţia internaţională Black Sea Defence, Aerospace and Security, care se desfăşoară la ROMAERO Băneasa, în perioada 22-24 mai.

”În cadrul întâlnirii, au fost discutate cele mai recente evoluţii privind cooperarea tehnico-militară, programele de înzestrare ale Armatei României, precum şi oportunităţile de colaborare între companiile din industria de apărare din România şi cele din Republica Coreea”, a arătat MApN, într-un comunicat de presă.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Ministrul Angel Tîlvăr a subliniat că Parteneriatul Strategic dintre cele două state, semnat în anul 2008, constituie baza unei cooperări puternice în toate domeniile şi a menţionat rezultatele excelente ale vizitei recente la Seul, când a fost semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Coreea privind cooperarea în domeniul apărării, primul document de acest fel încheiat între cele două părţi.

”Situaţia de securitate actuală ne impune să acordăm o atenţie deosebită domeniului achiziţiilor pentru apărare. Pentru a răspunde noilor provocări, marcate de un avans extraordinar al tehnologiei, trebuie să întărim cooperarea cu ţări avansate în domeniul producţiei de armament de ultimă generaţie, cum este Republica Coreea, şi să contribuim la dezvoltarea industriei naţionale de apărare prin transfer de tehnologie," a precizat ministrul Tîlvăr.

El a salutat prezenţa substanţială a companiilor sud-coreene la ediţia din 2024 a expoziţiei Black Sea Defence, Aerospace and Security şi a apreciat că acest eveniment de referinţă pentru piaţa sud-est europeană de profil a evoluat semnificativ, crescând în dimensiune şi impact la nivel internaţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.