Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat marţi, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu s-a putut obţine consens în CSAT pentru avizarea rectificării bugetare, că suspendarea şedinţei CSAT nu este prevăzută în lege şi a cerut desecretizarea stenogramei pentru a vedea care a fost punctul de vedere al fiecărei structuri membre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu s-a putut obţine consens în CSAT pentru emiterea avizului necesar rectificării bugetare şi, prin urmare, întrucât consideră că este necesară rectificarea bugetară, a suspendat şedinţa Consiliului, pentru a da timp Guvernului să elaboreze un nou proiect.

Teodorovici a spus că suspendarea şedinţei CSAT nu este prevăzută în lege.

”În primul rând, Guvernul are obligaţia de a cere şi nu de a accepta un aviz al CSAT. Suspendarea şedinţei CSAT nu este prevăzut de nicio prevedere legală. Practic, suspendarea nu are temei legal”, a spus ministrul.

Totodată, Teodorovici a spus că opinia membrilor CSAT diferă de concluzia prezentată de preşedintele Iohannis şi a cerut desecretizarea stenogramei.

”De asemenea, din ce s-a discutat în şedinţă, pe bugetul fiecărei structuri membre a CSAT, opiniile celor prezenţi diferă total faţă de concluzia pe care domnul preşedinte a exprimat-o public. Cred că este obligatoriu şi de bun simţ să cerem desecretizarea stenogramei şedinţei CSAT pentru a vedea foarte clar care a fost punctul de vedere pentru fiecare structură membră în parte. Este un lucru normal şi oferă transparenţă faţă de cetăţean”, a spus ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.