Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat marţi seară, la Antena 3, că s-a ajuns la o stare de tensiune şi de conflicte care se întreţin continuu şi tot mai accentuat, iar oamenii pot avea nemulţumiri şi pot contesta "până la o anumită limită", el spunând că "trebuie să fie foarte clar - un Guvern nu mai trebuie schimbat altfel decât la vot". Teodorovici susţine că, dacă Guvernul ia o decizie care nu convine unor companii, “cine poate să creadă că acele companii nu vor avea un interes să aducă în stradă câţiva instigatori”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Fiind de foarte mulţi ani în admiinistraţie, aşa ceva nu am mai văzut. (...) Este o situaţie la care nu credeam că se va ajunge în România (violenţele de la protestul din 10 august - n.r.) O stare de tensiune, de conflicte şi care, din păcate, văd că se întreţin în mod continuu şi din ce în ce mai accentuat. Mă uit în zona guvernamentală şi mă uit la cei care sunt în Piaţă, clamează anumite lucruri. E o nemulţumire, este liber să conteste, dar până la o anumită limită, pentru că trebuie să ne fie foarte clar - un Guvern nu mai trebuie schimbat altfel decât la vot. (...) Dacă dăm dovadă încă o dată că ne schimbăm guvernele în alt mod decât prin vot, atunci foarte clar e o slăbiciune pentru cei de afară care pot avea interese”, a declarat Eugen Teodorovici.

Acesta se întreabă că, dacă Guvernul ia o măsură care nu convine unor companii, “cine poate să creadă că acele companii nu vor avea un interes să aducă în stradă câţiva instigatori”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

“Dacă ministrul de Finanţe sau Guvernul aplică o măsură care este contrară interesului unor anumite companii din România şi din lume, cine poate să creadă că acele companii nu vor avea un interes să aducă în stradă câţiva instigatori, cu potenţialul financiar pe care îl au şi nu numai, pentru a instiga, pentru a crea o problemă falsă? Este o ipoteză care se poate întâmpla. (...) Nu se schimbă Guvernul în stradă. Guvernul se schimbă la vot democratic”, a mai afirmat ministrul Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a relatat un moment în care ieşea din Guvern, iar mai mulţi tineri au aruncat cu apă în el şi i-au adresat injurii. El a spus că "s-a ajuns prea departe".

“Eram chiar în Piaţa Victoriei, ieşeam din Guvern cu maşina şi câţiva tineri, trecând chiar prin mijlocul intersecţiei, aruncând cu apă, cel puţin sper să fi fost doar apă, nu ce au avut jandarmii zilele trecute (...) aruncând fel de fel de vorbe urâte, filmând. Unde s-a ajuns? Poate ieşim cu copiii undeva în oraş, ca orice om. Ne putem aştepta la orice? Adică, totuşi, s-a ajuns mult prea departe”, a mai susţinut ministrul.

Totodată, el a spus că preşedintele Klaus Iohannis a încălcat legea şi Constituţia când a lansat atacuri la adresa PSD, în cadul Consiliului naţional al PNL.

“Urmăresc acţiunile sale (ale preşedintelui – n.r.) în ultima perioadă. La Consiliul naţional al PNL te duci acolo şi acuzi politic un alt partid, susţi vădit politic o anumită formaţiune. Nu mai vorbesc de încălcarea legii în litera sa (...), dar deja încalc Constituţia. (...) Dânsul fiind preşedintele românilor, păi fi primul care dă un exemplu, adică invită prim-ministrul la Ziua Marinei sau mergi şi te plângi la televizor că ţi s-au tăiat banii în mod nejustificat”, a adăugat Eugen Teodorovici.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.