Teodor Meleşcanu şi-a anunţat, luni, demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, precizând că face acest gest deşi nu a fost publicată motivarea deciziei Curţii Constituţionale care a stabilit că alegerea sa a fost neconstituţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am decis să mă retrag din funcţia de preşedinte al Senatului, deşi nu a fost publiată decizia CCR”, a declarat, luni, Teodor Meleşcanu, în cadrul şedinţei de plen a Senatului.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, vineri, după şedinţa CEx, că s-a luat decizia ca, până la motivarea Curţii Constituţionale cu privire la alegerea preşedintelui Senatului, unul dintre vicepreşedinţi să îndeplinească atribuţiile preşedintelui acestei camere.

"Am stat de vorbă cu Teodor Meleşcanu şi a spus că dânsul ar dori să-şi înainteze demisia, fiindcă aşa este corect şi am luat act de dorinţa dânsului (...) Propunerea Comitetului Executiv, dar rămâne decizia la grupul PSD de la Senat, este domnul Titus Corlăţean", a spus Ciolacu.

Alegerea lui Teodor Meleşcanu la conducerea Senatului este neconstituţională, a decis, în 22 ianuarie, Curtea Constituţională, după ce a amânat de mai multe ori pronunţarea pe acest subiect.

Teodor Meleşcanu a declarat atunci, pentru News.ro, că deocamdată are doar o comunicare a preşedintelui CCR şi că aşteaptă să vadă comunicatul Curţii şi motivarea şi apoi va avea un punct de vedere. Ulterior, într-o onferinţă de presă, el a afirmat că îşi asumă în continuare prerogativele de preşedinte al Senatului, până la publicarea deciziei în Monitorul Oficial.

Întrebat în legătură cu o nouă candidatură la această funcţie, el a afirmat că toate posibilităţile sunt deschise.

PNL, PSD şi UDMR au anunţat deja că vor avea candidat pentru funcţia de preşedinte al Senatului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.