Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, le-a transmis parlamentarilor Opoziţiei care au iniţiat o moţiune simplă împotriva sa, că are onoare, dar că nu îşi dă demisia pentru că „nu ar fi drept” faţă de români şi de cadrele medicale. "Cât despre demisie, să mi-o ceară în martie, aprilie, când se căuta cineva pentru carnea de tun, să meargă prin focare prin această ţară”, a afirmat Nelu Tătaru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nelu Tătaru a catalogat drept „dureroase” acuzaţiile la adresa sa în moţiunea simplă ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre” şi a susţinut că încercările de a face schimbări în sistemul pe care îl conduce „s-au lovit de bariere”. 
 
„Nu mi-am pus rude în consilii de administraţie, la Unifarm, la Antibiotice şi ştiţi foarte bine acest lucru. (...) Nu există autorizaţie din partea DSP pentru testarea pe câmp. Se vorbeşte despre demisia de onoare. Mă bucură să găsiţi la mine onoare. Cât despre demisie, să mi-o ceară în martie, aprilie, când se căuta cineva pentru carnea de tun, să meargă prin focare prin această ţară. Am o onoare, voi avea în continuare, nu ar fi drept faţă de populaţia acestei ţări şi faţă de corpul medical să plec în acest moment”, a afirmat Nelu Tătaru. 
 
Miistrul a răspuns şi acuzaţiilor aduse în cuprinsul moţiunii simple cu privire la faptul că sistemul medical românesc nu are capacitatea de a trata marii arşi.
 
„Am fost acuzat că în continuare arsurile se tratează în străinătate... sunt ministru de 2 luni şi jumătate, să nu călcăm pe un teren minat. Suntem la cinci ani de la un episod...  haideţi să gândim practic, profesionist şi să nu călcăm pe memoria unor oameni”, le-a transmis Nelu Tătaru parlamentarilor.
 
El susţine că „se dă o luptă acerbă” pentru a se face schimbări în sistemul sanitar şi arată că nu este uşor, adugând însă că este ambiţios.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.