Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, care este preşedinte al Senatului, a transmis pe Facebook un mesaj de 1 Decembrie, arătând că Ziua Naţională este a tuturor românilor care-şi preţuiesc istoria şi identitatea, nu a oficialităţilor sau a partidelor şi că pretutindeni în ţară, reprezentanţii ALDE se află alături de cetăţeni, printre aceştia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tăriceanu scrie pe pagina sa de Facebook că ALDE este un partid a cărui misiune este aceea de a promova valorile naţionale şi simbolurile prin care aceste valori se exprimă.

”Unul din aceste simboluri este ziua de 1 Decembrie 1918, ziua în care românii, după sacrificii uriaşe, au împlinit idealul naţional la care aspirau de secole, regăsindu-se toţi în aceeaşi patrie şi sub acelaşi drapel. Unirea, fraternitatea, reconcilierea tuturor categoriilor sociale în respectul minorităţilor şi, mai ales, supremaţia voinţei liber exprimate a cetăţenilor sunt semnificaţiile pe care ni le-a lăsat moştenire Marea Adunare de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918. Din aceste valori s-a construit acum nouăzeci şi opt de ani naţiunea română, ca o naţiune cu dublă vocaţie a unităţii şi a democraţiei”, adaugă liderul ALDE.

El precizează că membrii ALDE vor lua parte la manifestările publice dedicate Zilei Naţionale în Bucureşti, în Alba Iulia şi în toate oraşele şi satele ţării împreună cu toţi cetăţenii şi în mijlocul lor.

”Pentru noi, celebrarea Zilei Naţionale, rememorarea acestui eveniment fondator, este mai mult decât o îndatorire patriotică, este o bucurie, o sărbătoare a naţiunii şi a cetăţeniei democratice. Pretutindeni în ţară, reprezentanţii ALDE se află deci alături de cetăţeni, printre aceştia, la evenimentele dedicate zilei de 1 Decembrie”, scrie Tăriceanu.

”Ziua Naţională a României este a tuturor românilor care-şi preţuiesc istoria şi identitatea. Nu este o zi a oficialităţilor statului sau a partidelor politice. 1 Decembrie este şi trebuie să rămână un simbol al unităţii noastre, al solidarităţii naţionale, al fraternităţii tuturor românilor. Cei care vor să transforme această mare sărbătoare într-un eveniment partizan vor fi sancţionaţi de cei cărora sărbătoarea le aparţine cu adevărat, chiar dacă nu sunt vreodată invitaţi în lojele oficiale: cetăţenii obişnuiţi, românii pentru care 1 Decembrie este o zi a unităţii, a fraternităţii, a demnităţii şi a reconcilierii. O celebrare a democraţiei. O rememorare a faptului, adesea uitat în celelalte zile ale anului, că ultimul cuvânt îi revine întotdeauna corpului cetăţenilor, că puterea cea mai deplină într-o democraţie aparţine cetăţeanului”, mai susţine Călin Popescu Tăriceanu.

El încheie precizând că ”pe 1 Decembrie ALDE sărbătoreşte Ziua Naţională împreună cu românii!”.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis anul acesta să nu invite la parada de 1 Decembrie, şi nici la recepţia oficială găzduită la Palatul Cotroceni, politicieni cu probleme în justiţie, cum ar fi liderul PSD Liviu Dragnea şi liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.