Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat, în replică la acuzaţiile DNA de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, că nu va renunţa la lupta pentru revenirea la democraţie şi împotriva unei ”republici a procurorilor bazată pe politica dosarelor şi a cătuşelor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat că a mers, marţi, la DNA Braşov în calitate de suspect în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

”Este absurd să fiu bănuit că aş fi vrut să-mi periclitez poziţia în societate, să favorizez prin mărturie mincinoasă persoane cu care nu am niciun fel de legături sau afinităţi. Mai mult, ca unul care respectă rolul Monarhiei pentru Romania în trecut şi în prezent, am avut totdeauna o atitudine de dispreţ faţă de demersurile uzurpatoare de calităţi şi drepturi ale celui care se autointitulează Paul de România”, a afirmat preşedintele Senatului, într-un comunicat de presă.

Tăriceanu precizează că a fost audiat pe 15 aprilie, ca martor, în dosarul retrocedărilor ilegale, ocazie cu care a dat răspunsurile solicitate de anchetatori, deşi considera audierea ca fiind un exces de zel.

”Rechizitoriul inculpaţilor din dosar era finalizat înaintea audierii mele, dar cineva a dorit să aibă imagini cu preşedintele Senatului intrând la DNA. Le-a obţinut, dar am înţeles azi că nu fotografia şi rechizitoriul din dosarul retrocedărilor ilegale au fost motivele principale ale chemării mele în aprilie. Audierea mea din aprilie a pregătit terenul pentru ceea ce numesc eu abuzul de drept de azi”, susţine Tăriceanu.

El crede că dosarul său este insturmentat din considerente extrajudiciare. ”Sigur, în ziua de azi, când trăim într-o republică a procurorilor bazată pe politica dosarelor şi cătuşelor, alegerea nu o mai pot face cetăţenii în mod democratic. Pe 5 iunie vor fi alegeri, dar indiferent pe cine aleg cetăţenii, azi deciziile sunt luate de instituţiile de forţă care controlează societatea. Aceste instituţii au scăpat complet de sub controlul civil obligatoriu. N-am niciun fel de îndoială că procedura începută azi de procurori va continua, dar nu pentru a face Justiţie în acest dosar, ci din alte motive lesne de înţeles”, spune liderul ALDE.

Tăriceanu dă asigurări că urmărirea penală începută împotriva sa nu va determina schimbarea conduitei sale politice. ”Vreau să-i asigur pe toţi: prieteni, simpatizanţi, presă, opinia publică şi persoane care lucrează în prezent chiar la Cotroceni, că voi continua lupta mea pentru revenirea la democraţie, la valorile pentru care au murit oameni în 1989 şi nu mă voi lăsa intimidat de presiuni venite dinspre cei care au compromis şi continuă să compromită Justiţia şi statul de drept. Mă voi lupta ca să nu revenim la teroarea anilor 50 care, iată, se repetă în zilele noastre”, transmite preşedintele Senatului.

”Şi vreau să se mai ştie că nu voi slăbi presiunile ca  Preşedintele României şi CSAT sa-si faca datoria pentru aflarea adevărului în cazul Hexi-Pharma”, a conchis Tăriceanu.

Într-un comunicat de presă transmis marţi, Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă că procurorii Serviciului Teritorial Braşov au dispus începerea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Potrivit sursei citate, în ancheta privind retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, a lui Călin Popescu Tăriceanu, în condiţiile în care existau indicii că el ar avea cunoştinţă despre activitatea infracţională a grupului trimis în judecată în acest dosar, prin prisma relaţiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup.

"Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, în depoziţia luată sub jurământ, acesta a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor şi a tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată", arată DNA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.