Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că toate dosarele în care au fost folosite probe "ilegale", indiferent dacă sunt în faza de anchetă sau deja soluţionate, trebuie repuse în discuţie. Totodată, Tăriceanu susţine că nu a avut discuţii cu liderii PSD despre un eventual act normativ privind amnistia şi graţierea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că toate dosarele care s-au făcut şi care sunt în faza de anchetă sau care au fost inclusiv soluţionate şi care au folosit probe ilegale, constatate de instanţe, pe baza hotărârilor CCR, sigur că ele trebuie repuse în discuţie. Trebuie dată posibilitatea celor care au avut de suferit să îşi caute dreptatea, în condiţiile în care în România prevalează nu voinţa procurorului, ci Constituţia şi legea", a afirmat, marţi, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Înrebat dacă ar fi nevoie de un alt act normativ suplimentar faţă de cel votat deja de Parlament în acest sens, Călin Popescu Tăriceanu a spus că Ministerul Justiţiei trebuie să lămurească acest aspect.

"Aceste lucruri sigur că pot fi mai bine lămurite de către Ministerul Justiţiei, de către ministrul Justiţiei. Dar eu cred că noi, ca parlamentari, am făcut un gest care este firesc, şi anume, să acceptăm că în România funcţionează supremaţia legii şi a Constituţiei. Şi atunci sigur că pe baza deciziei Curţii Constituţionale protocoalele trebuie scoase în afara legii. Iar ele, dacă sunt scoase în afara legii, sigur că tot ceea ce s-a făcut ca dosare, anchete, condamnări nu mai stau în picioare", a mai spus preşedintele Senatului.

Întrebat despre eventualitatea adoptării unui act normativ privind amnistia şi graţierea, liderul ALDE a spus că nu a avut discuţii cu cei din PSD pe această temă.

"Întrebaţi-i pe ei (pe liderii PSD - n. r.) dacă au existat discuţii. Nu am avut discuţii în legătură cu acest subiect", a spus Tăriceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.